Weghorst weer belangrijk tegen lievelingsopponent Düsseldorf

Reacties

VfL Wolfsburg heeft vrijdag verzuimd de koppositie in de Bundesliga in te nemen. Op bezoek bij Fortuna Düsseldorf leverde de treffer van Wout Weghorst een punt op.

Weghorst weer belangrijk tegen lievelingsopponent Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
1 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Zijn voortvarende start van het seizoen had Ronald Koeman niet op andere gedachten gebracht. Weghorst moest ook de afgelopen interlandperiode van een afstandje aanschouwen hoe Oranje zich een weg naar het EK baant. De spits met drie goals in zijn eerste vier duels kreeg vrijdag andermaal een kans zijn aanspraak op een Oranje-invitatie kracht bij te zetten in de wedstrijd tegen zijn favoriete opponent Fortuna Düsseldorf.

Afgelopen seizoen nam hij in de twee Bundesliga-duels met Fortuna namelijk vier goals en drie assists voor zijn rekening. Vrijdag voegde Weghorst daar in de 29ste minuut nog een treffer aan toe. Op aangeven van Josip Brekalo schoot de spits de bal door de benen van keeper Zackary Steffen; 1-1.

De spits gaf zo een antwoord op de betwiste openingstreffer van Fortuna Düsseldorf. Niet de afronding van Niko Giesselmann – die knalde onbedaarlijk hard raak in de korte hoek – maar een situatie ervoor was aanleiding voor twijfels. De vraag of de bal over de zijlijn was geweest werd op basis van de videobeelden ontkennend beantwoord.

In de tweede helft kon geen van beide ploegen het verschil maken. Wolfsburg moest ondanks een slotoffensief met een punt genoegen nemen en verzuimde zo RB Leipzig voor minimaal een dag af te lossen als koploper.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.