Pellè gelinkt aan romantische terugkeer bij Feyenoord

Reacties

Graziano Pellè maakte in twee jaar tijd liefst 55 doelpunten voor Feyenoord en groeide daarmee uit tot een absolute publiekslieveling in De Kuip. La Gazzetta dello Sport heeft begrepen dat een nieuwe samenwerking tussen de momenteel werkloze spits en de Rotterdammers een mogelijkheid is.

Pellè gelinkt aan romantische terugkeer bij Feyenoord
© Pro Shots

Pellè belandde in 2012 bij Feyenoord, dat de spits in eerste instantie huurde van Parma, en voelde zich in Rotterdam als een vis in het water. Terug onder de vleugels van Ronald Koeman (die hij nog kende van zijn tijd bij AZ) schoot Pellè met scherp en won hij al snel de harten van de fans. Na een halfjaar besloot Feyenoord al om de Italiaanse aanvaller definitief over te nemen van Parma.

© Pro Shots

Koeman vertrok in de zomer van 2014 naar Southampton en nam Pellè met hem mee naar Engeland. Ook in de Premier League deed de spits het goed en na twee jaar kreeg hij de kans om flink te gaan cashen in China. Pellè bleef uiteindelijk tot het einde van het afgelopen kalenderjaar in Azië en kwam in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar weer uit voor Parma. In dertien wedstrijden kon hij degradatie voor zijn werkgever niet voorkomen.

Pellè zit nu zonder club en kan volgens La Gazzetta dello Sport in de Serie A actief blijven. Venezia en Salernitana, die in het afgelopen seizoen promoveerden, zouden interesse hebben in de inmiddels 36-jarige spits. Zij hebben volgens de berichtgeving echter concurrentie van Feyenoord, dat de mogelijkheden voor een vernieuwde samenwerking met Pellè zou onderzoeken.

Feyenoord is nog op zoek naar een nieuwe spits, nu Nicolai Jørgensen heeft aangegeven dat hij wil vertrekken. De Deen traint in afwachting van een transfer individueel. Arne Slot kan nu beschikken over Robert Bozeník, Naoufal Bannis (die erg goed op dreef is tijdens de voorbereiding) en Dylan Vente voor de plek in de punt van de aanval. De coach zou er echter graag een sterkere spits bij zien komen, maar weet dat de financiële mogelijkheden van Feyenoord niet groot zijn. De komst van de transfervrije Pellè zou een goede oplossing kunnen zijn. Het is dan natuurlijk wel de vraag of hij bereid is om salaris in te leveren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.