Pelé debuteert in selectie Franse nationale ploeg

Yohann Pelé is een nieuw gezicht in de selectie van de Franse nationale ploeg voor het oefenduel met Tunesië van dinsdag. De 25-jarige doelman van Le Mans dankt zijn uitverkiezing aan de afwezigheid van Hugo Lloris.

Pelé debuteert in selectie Franse nationale ploeg

Lloris (Olympique Lyon) sluit aan bij de selectie van Jong Frankrijk die zich woensdag in een play-off met Duitsland hoopt te plaatsen voor het EK. Of Pelé meteen aan spelen toekomt is de vraag. Na het EK is Steve Mandanda van Olympique Marseille eerste keeper geworden van Les Bleus.

Pelé is bij Le Mans bezig aan zijn zevende seizoen in het eerste elftal. Hij keepte tot dusverre in 138 competitiewedstrijden. Le Mans presteert dit seizoen verrassend goed in de Ligue 1. Met veertien punten uit acht wedstrijden bezet de club de vierde plaats.

Overigens treedt Frankrijk niet op volle sterkte aan tegen Tunesië. Naast Lloris ontbreken William Gallas, Bakari Sagna en Patrick Vieira vanwege blessures. Gallas en Vieira deden zaterdag ook al niet mee toen de Fransen met 2-2 gelijkspeelden tegen Roemenië.

Bekijk hier al onze video's