Pegel Guedes levert Valencia plek in bekerfinale op

Reacties

Valencia heeft zich woensdagavond toegang verschaft tot de finale in het toernooi om de Spaanse beker. De zesvoudig kampioen van Spanje elimineerde Athletic Bilbao: 1-0, na de 1-1 in Baskenland.

Pegel Guedes levert Valencia plek in bekerfinale op
Valencia
Valencia
1 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Zonder de geblesseerde Jasper Cillessen ging Valencia op jacht naar de eerste finaleplaats in het Copa del Rey-toernooi sinds 2019, toen in de eindstrijd werd afgerekend met Barcelona. De architect van dat succes was Marcelino, thans de hoofdtrainer van Athletic Bilbao.

De heenwedstrijd eindigde afgelopen maand in 1-1, maar omdat uitdoelpunten bij een gelijke stand sinds dit seizoen niet meer dubbel tellen in de Spaanse beker lag woensdagavond in feite alles nog open.

Die uitgangssituatie verleidde noch Valencia noch Athletic Bilbao tot het nemen van veel risico's, waardoor er een wat gezapige eerste helft ontstond. Vlak voor rust kwam de 1-0 bijna letterlijk uit de lucht vallen. Een afvallende bal belandde voor de rechtervoet van Gonçalo Guedes, die fraai uithaalde nadat hij het speeltuig eerst even had gecontroleerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gezien de weinig stabiele defensieve cijfers van Valencia dit seizoen (de ploeg van José Bordalás heeft in La Liga de op twee na meest gepasseerde verdediging) hoefden de Basken niet bepaald te wanhopen. Athletic Bilbao dwong echter weinig af, ondanks een enorm overwicht. Zo mag Valencia - in de competitie een grauwe middenmoter - zich eind dit seizoen melden in de eindstrijd.

Om het andere finaleticket strijden donderdag Real Betis en Rayo Vallecano. De ploeg uit Sevilla verdedigt voor eigen publiek een 2-1 voorsprong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.