Pedro neemt honneurs Costa waar bij onstuitbaar Chelsea

Chelsea heeft op Boxing Day een vervolg gegeven aan de indrukwekkende zegereeks in de Premier League. Zonder de geschorste Diego Costa zette koploper AFC Bournemouth mede dankzij een fraaie goal van Pedro relatief eenvoudig opzij: 3-0.

Diego Costa scoorde dit seizoen al dertien keer in zeventien competitieduels. De 28-jarige spits pakte tegen Crystal Palace echter al dan niet opzettelijk een gele kaart, waardoor hij gewoon onder de kerstboom kon blijven zitten. Met Eden Hazard als zijn vervanger in de spits had Chelsea aanvankelijk moeite de weg naar het doel te vinden. De Belg loste na een kwartier pas het eerste schot op doel tegen het massaal verdedigende Bournemouth.

Op aangeven van Hazard was Pedro even later ook dicht bij de openingstreffer, maar de Spanjaard schoot net naast. In de 24ste minuut vond de voormalig aanvaller van Barcelona het net wél. Uit een pass van Fabregas plaatste de kleine buitenspeler de bal met veel gevoel in de linkerbovenhoek. Chelsea voerde de druk daarna op met enkele prachtige combinaties, maar Bournemouth hield stand. Tot vier minuten na rust, toen Hazard een door hemzelf verdiende penalty benutte: 2-0.

Doelman Artur Boruc was ook in het restant van het duel de man die het meest te doen kreeg. Toch onderscheidde ook Thibaut Courtois zich. Voor rust verrichtte de Belg al een belangrijke redding bij een kans voor Arsenal-huurling Jack Wilshere. In de tweede helft voorkwam hij dat Benik Afobe (ex-Arsenal) de aansluitingstreffer maakte. Het was uiteindelijk Pedro die nogmaals scoorde, waardoor Chelsea de twaalfde zege op rij boekte (een clubrecord) en nog altijd onbedreigd bovenaan staat.