Pedri na indrukwekkend jaar bekroond met Golden Boy-award

Reacties

Pedri is de winnaar van de Golden Boy-award van 2021. Voor de achttienjarige middenvelder van Barcelona is het een bekroning op een fantastisch jaar. Pedri laat onder anderen Jude Bellingham en Mason Greenwood achter zich in de strijd om de prijs voor de meest veelbelovende speler jonger dan 21 jaar.

Pedri na indrukwekkend jaar bekroond met Golden Boy-award
© Pro Shots

De uitverkiezing door het Italiaanse Tuttosport voor Pedri lag in de lijn der verwachting. De aanvallende middenvelder was de favoriet om er met de award vandoor te gaan. Pedri brak vorig seizoen door bij Barcelona en werd dit jaar voor het eerst geselecteerd voor het Spaanse nationale elftal. Met die ploeg imponeerde hij tijdens het EK. De UEFA riep hem na het toernooi uit tot de beste jonge speler van het EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pedri is de opvolger van Erling Haaland, die de prestigieuze prijs vorig jaar in de wacht sleepte. Op de lijst van twintig genomineerden stonden ook twee Nederlanders: Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. Zij behoorden echter niet tot de favorieten. Naast Pedri werden Greenwood, Bellingham, Eduardo Camavinga, Bukayo Saka, Florian Wirtz en Jamal Musiala veelvuldig genoemd als mogelijke winnaars. Uiteindelijk won Pedri met 318 punten, 199 meer dan Bellingham. Nog nooit was het gat tussen de nummer een en twee zo groot.

Barcelona, dat Pedri in 2019 overnam van Las Palmas, kan voorlopig geen beroep doen op Pedri. Door een dijbeenblessure kijkt het talent al sinds september toe. Door een terugslag in zijn revalidatie staat de aanvallende middenvelder zeker nog een maand buitenspel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Pedri
Meer over Pedri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.