Pedersen op het punt Groningen te verruilen voor België

FC Groningen-spits Nicklas Pedersen (24) vervolgt zijn carrière vrijwel zeker bij KV Mechelen, de nieuwe club van trainer Harm van Veldhoven. De voormalige coach van Roda JC tekende vorige week een contract voor twee jaar met de Belgische club.

Pedersen op het punt Groningen te verruilen voor België

Kort na zijn aanstelling zei hij nog zeker drie spelers te willen aantrekken. Pedersen lijkt de eerste van hen te worden. Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen, die de naam van de geïnteresseerde club niet wil bevestigen, zegt dat De Trots van het Noorden dicht bij een verkoop van Pedersen is.

Ongeacht waar de Deense aanvaller volgend seizoen speelt, ontvangt FC Groningen nog een vergoeding voor hem, aangezien hij is opgenomen in de Deense EK-selectie van bondscoach Morten Olsen.

'Clubs waar een EK-speler de afgelopen twee jaar heeft gevoetbald, krijgen een bedrag', weet Nijland. 'In het geval van Nicklas krijgen wij dus de volledige vergoeding. Zijn selectie is dan ook goed nieuws. En over Andreas Granqvist, die vorig jaar zomer van FC Groningen naar Genoa overstapte, de helft. Al met al levert het EK ons dus ook nog een leuk bedrag op.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's