Pechvogel Lozano houdt blessure over aan nieuwe botsing

Reacties

Hirving Lozano is bij het WK-kwalificatieduel tussen Mexico en Panama van woensdagavond geblesseerd geraakt aan zijn rechterschouder. Na ruim een uur kwam de oud-PSV'er ongelukkig ten val bij een duel om de bal.

Pechvogel Lozano houdt blessure over aan nieuwe botsing
© Pro Shots
Mexico
Mexico
1 - 0
Panama
Panama

Lozano kwam verkeerd op zijn schouder terecht en moest op een stretcher van het veld worden gedragen. Hij werd bij een 0-0 tussenstand vervangen door Diego Lainez. De 26-jarige aanvaller werd gelijk naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd onderzocht. Zijn werkgever Napoli bevestigde dat zijn schouder uit de kom was geraakt.

In zowel Mexico als Italië vreest men dat Lozano geopereerd moet worden, wat zou betekenen dat hij twee maanden uitgeschakeld is. 'De ontwrichting is in het ziekenhuis rechtgezet', liet Napoli weten in een statement. 'Hirving wordt bij zijn terugkomst in Italië verder onderzocht.' Vorig jaar ondergingen ploeggenoten Dries Mertens en Victor Osimhen eveneens een ingreep aan hun geblesseerde schouder.

Pechvogel
Voor Lozano is deze blessure een derde in de rij van ongelukkige momenten. Afgelopen zomer hield hij verwondingen over aan zijn gezicht na een botsing in de interland tegen Trinidad & Tobago. In december, in het Europa League-duel met Leicester City, kwam Lozano eveneens niet ongeschonden uit de strijd na een harde botsing met Wilfred Ndidi.

Mexico won de wedstrijd in Estadio Azteca in Mexico-Stad dankzij een late, rake strafschop van Raúl Jiménez. Ajacied Edson Álvarez moest het treffen aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder had te veel last van de knieblessure die hij zondagnacht opliep in het duel met Costa Rica (0-0). 

In de stand om de WK-kwalificatie staat Mexico derde, met 21 punten uit elf duels. Panama blijft vierde met zeventien punten uit evenveel wedstrijden. Canada is na elf duels koploper met vijfentwintig punten, gevolgd door de Verenigde Staten dat vier punten minder heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.