Pechvogel De Jong staat ook in Sydney weer weken aan de kant

Reacties

Siem de Jong staat voorlopig door nieuw blessureleed weer buitenspel. De Ajax-huurling kan waarschijnlijk in december weer zijn rentree voor Sydney FC maken.

Pechvogel De Jong staat ook in Sydney weer weken aan de kant

De Jong, die afgelopen zomer op huurbasis Ajax verruilde voor Sydney FC, moest afgelopen zaterdag al 23 minuten na zijn entree naar de kant. Een hamstringblessure weerhield hem ervan de derby tegen Western Sydney Wanderers af te maken. Trainer Steve Corica had hem juist op de bank laten beginnen om De Jong te sparen.

De Jong besefte al snel dat het mis was getuige zijn emotionele reactie. Hij moest de hoop op een snelle rentree definitief laten varen na onderzoek. Sydney FC verwacht dat de aanvallende middenvelder pas eind december weer in actie kan komen.

Het herstel neemt naar verwachting zes weken in beslag. Het is een volgende tegenvaller voor De Jong, die in het verleden vaker werd geplaagd door blessureleed. De 29-jarige aanvallende middenvelder miste de nodige wedstrijden door onder andere in een geklapte long, liesproblemen en dijspier- en kuitblessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.