Prachtige goal Siem de Jong helpt Sydney FC naar bekerfinale

Reacties

Siem de Jong heeft zaterdag zijn eerste doelpunt gemaakt voor Sydney FC. Het was direct een belangrijke, want de Nederlander scoorde in de halve finale van het toernooi om de FFA Cup. Uiteindelijk werd er met 0-3 gewonnen van de Western Sydney Wanderers.

Prachtige goal Siem de Jong helpt Sydney FC naar bekerfinale

Na een matige eerste helft van beide ploegen zette Trent Buhagiar Sydney FC vlak na rust op voorsprong. Na ruim een uur zorgde De Jong, die wordt gehuurd van Ajax, voor het hoogtepunt van de wedstrijd door een vrije trap prachtig binnen te schieten. Een kwartier voor tijd bepaalde Adam Le Fondre de eindstand op 0-3 vanaf de penaltystip.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Jong kijkt enorm uit naar de finale. 'Ik heb meerdere finales gespeeld in mijn carrière en de sfeer is altijd fantastisch. Uiteindelijk draait als voetballer alles om het winnen van prijzen en hopelijk gaan we de beker winnen. Ik heb me hier goed aangepast en we hebben een goede ploeg.'

Trainer Steve Corica toonde zich positief over de Nederlander. 'Het was een derby. We werden flink onder druk gezet, maar onze kwaliteit heeft de doorslag gegeven. Siem heeft zich heel snel aangepast. Hij heeft een goede voorbereiding gedraaid en het is mooi voor hem dat hij nu zijn eerste doelpunt te pakken heeft.'

In de finale neemt Sydney FC het op tegen Adelaide United. Die wedstrijd staat op dinsdag 30 oktober op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.