Sydney FC verlost Siem de Jong van uitzichtloze situatie bij Ajax

Reacties

Siem de Jong gaat het avontuur aan in Australië. De middenvelder wordt door Ajax voor een jaar verhuurd aan Sydney FC, zo maakt de club bekend op de officiële website.

Sydney FC verlost Siem de Jong van uitzichtloze situatie bij Ajax

De Jong (29) keerde vorig jaar terug bij Ajax, na een weinig succesvolle periode bij Newcastle United. In het afgelopen seizoen kwam hij tot 21 optredens. In slechts vier van die wedstrijden was hij echter bassispeler en voor dit seizoen werd al snel duidelijk dat hij een bijrol zou gaan spelen bij het Ajax van Erik ten Hag. Sydney FC verlost De Jong nu van zijn uitzichtloze situatie in Amsterdam.

'Met Siem hebben we een speler van wereldklasse aangetrokken', jubelt voorzitter Scott Barlow van Sydney FC. 'Hij is 29 jaar en heeft veel van zijn beste voetbal nog voor zich liggen. We weten zeker dat hij dit seizoen een belangrijke rol zal spelen.'

De Jong, die rugnummer 22 heeft gekregen, ziet veel overeenkomsten tussen Sydney FC en Ajax. 'Ze zijn beide toonaangevend in de competitie, het zijn clubs die de reputatie hebben dat ze prijzen winnen. Dat moet zo blijven, ik wil niets liever dan de ploeg helpen.'

Vier landstitels op rij
De Jong speelde in de jeugd bij De Graafschap, maar Ajax pikte hem al op jonge leeftijd op. Hij groeide vervolgens uit tot aanvoerder en sterkhouder. Met Ajax vierde hij tussen 2011 en 2014 vier landstitels op rij. Met name in 2011 was hij de grote man, door in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente (3-1) twee keer te scoren.

Zijn goede prestaties leverden De Jong een fraaie transfer naar Newcastle United op, maar mede door herhaaldelijk blessureleed kwam hij daar nooit écht uit de verf. In het seizoen 2016/17 werd De Jong verhuurd aan PSV en in augustus 2017 maakte hij de definitieve overstap naar Ajax. Daar loopt zijn contract nog twee seizoenen door.

Bij Sydney FC treft De Jong met Jop van der Linden één landgenoot. In het verleden speelden ook verdedigers als Jordy Buijs en Pascal Bosschaart bij The Sky Blues.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.