PEC Zwolle wil snel duidelijkheid geven over weifelende Eltingh

Reacties

PEC Zwolle hoopt snel een nieuwe algemeen directeur te kunnen presenteren. Eerder lekte uit dat Jacco Eltingh één van de twee overgebleven kandidaten is. Maar de voormalig tennisprof zou twijfelen over de vacature.

PEC Zwolle wil snel duidelijkheid geven over weifelende Eltingh
© KNLTB

PEC is al enige tijd op zoek naar een nieuwe directeur. Eind 2020 maakte Adriaan Visser bekend het pluche te gaan verlaten. Eigenlijk had hij nu al het stokje willen overdragen, maar de zoektocht naar een geschikte opvolger duurde langer dan verwacht. Onder meer Marianne van Leeuwen (nu KNVB) en John Bes (Almere City FC) waren in beeld, maar vorige week bracht de Zwolse RvC de lijst terug naar twee kandidaten: Eltingh en een andere bestuurder met Eredivisie-ervaring.

Voetbal International werd vanuit meerdere kanten getipt dat Eltingh, nadat zijn kandidatuur was uitgelekt, op pole position zou liggen. Echter zou de voormalig tennisser zelf twijfelen over een Zwols dienstverband. Op dit moment is hij als directeur werkzaam bij de KNLTB en de voormalig dubbelspecialist was niet gelukkig met het feit dat zijn gesprek met PEC op straat kwam te liggen.

VI vernam dat de oud-tennisser bedenktijd heeft gevraagd bij de club. Dit zorgde vervolgens weer voor twijfel in diverse Zwolse geledingen. Want waarom zou je voor een kandidaat gaan die niet zeker is van zijn zaak? ‘Voor zover ik weet heeft de club nog twee kandidaten’, laat Eltingh tegenover VI weten. ‘Zij moeten zelf goed overwegen wie de juiste kandidaat is.’

Het klopt dat hijzelf bedenktijd heeft gevraagd. ‘Het was hoogst onprettig dat mijn gesprek op straat kwam te liggen. Het was heel prematuur. We zitten nog in een oriëntatiefase. Ik heb gezegd dat ik het een mooie kans vind, dat het ook echt kriebelt. Maar dat we de situatie wel verder moeten verkennen. Ik heb ook een loyaliteitsgevoel naar mijn huidige werkgever toe, waar ik het erg naar mijn zin heb. Uiteindelijk moet het wel goed voelen voor de club én voor mijzelf. Dit zijn geen beslissingen die je onder tijdsdruk moet nemen.’

Maar de Zwolse RvC, die de voordracht doet, wil doorpakken. Zij willen op zeer korte termijn één kandidaat voorstellen aan het stichtingsbestuur. Visser laat aan VI weten te hopen dat er nog deze week meer duidelijkheid komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.