PEC Zwolle wil kroon op comeback zetten: 'Het geloof is groot'

Reacties

PEC Zwolle leek halverwege het seizoen al dood en begraven, maar richtte zich op en maakt een week voor het einde van de competitie nog kans om zich veilig te spelen. Tegelijkertijd is ook degradatie niet ver weg. De spanning neemt toe, al merkt coach Dick Schreuder daar weinig van.

PEC Zwolle wil kroon op comeback zetten: 'Het geloof is groot'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Schreuder kwam in november binnen bij een ploeg die uit de eerste twaalf wedstrijden maar vier punten had gehaald en roemloos onderaan stond. De opvolger van Art Langeler slaagde erin om het vertrouwen terug in het team te brengen en na de jaarwisseling werd de opmars ingezet. PEC heeft zes van de negentien competitieduels onder Schreuder gewonnen en staat nu, met nog drie speelronden te gaan, zestiende. De achterstand op Fortuna Sittard bedraagt maar drie punten.

Voor PEC liggen er kansen om zich zelfs zonder nacompetitie te handhaven, iets waar tijdens de winterstop niemand meer van durfde te dromen. Directe degradatie is echter ook zeker nog niet uit zicht. PEC heeft evenveel punten als Sparta Rotterdam en Willem II, die enkel door een minder doelsaldo (Sparta door minder gemaakte goals dan PEC) lager staan op de ranglijst. In de voorlaatste speelronde moet PEC bovendien nog naar Het Kasteel toe. Zaterdag wacht eerst nog de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht; PEC beëindigt het seizoen volgende week zondag tegen PSV (thuis).

'Het is de week van de waarheid', zegt Schreuder vrijdag met gevoel voor understatement in zijn vooruitblik op de komende speelronden. 'In ons geval en gezien de grote achterstand is het mooi dat we überhaupt meedoen en daarbij enorm gesteund worden. Voor morgen zijn er nog tientallen kaarten te koop en voor woensdag is het uitvak uitverkocht. Samen gaan we de strijd aan.'

Iedere misstap kan vanaf nu dodelijk zijn. 'Maar webben geen last van de spanning. Sterker nog, het geloof is groot', wordt Schreuder geciteerd door de clubsite. 'De voorbereiding op de wedstrijden is ook niet anders dan normaal. We gaan gewoon ons eigen ding doen. Voor deze week hebben we al die maanden geknokt en alles gedaan. Nu het zo dichtbij is, willen we het ook verzilveren.'

PEC mist zaterdag tegen FC Utrecht Oussama Darfalou en Max de Waal, evenals de al langer geblesseerden Dean Huiberts, Sam Kersten, Samir Lagsir en Mustafa Saymak. 'De rest van de groep is fit, gretig en er helemaal klaar voor', belooft Schreuder.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.