PEC Zwolle haalt Parzyszek op bij De Graafschap

Reacties

Piotr Parzyszek moet PEC Zwolle komend seizoen aan doelpunten gaan helpen. De 23-jarige Poolse Nederlander komt transfervrij over van De Graafschap en tekent in Overijssel voor drie seizoenen.

PEC Zwolle haalt Parzyszek op bij De Graafschap

Parzyszek was afgelopen seizoen goed voor 25 doelpunten bij de nummer twaalf van de Jupiler League. De aanvaller, die in het verleden ook voor Charlton Athletic, Sint-Truiden en Randers FC speelde, was naar eigen zeggen toe aan een volgende uitdaging. Deze hoopt hij te vinden in Zwolle.

Intussen was technisch directeur Gerard Nijkamp hard op zoek naar een nieuwe centrumspits. Nicolai Brock-Madsen werd afgelopen seizoen gehuurd van Birmingham City, maar een terugkeer lijkt niet aannemelijk. Anass Achahbar, die vorig jaar zomer nog werd gepresenteerd als de nieuwe aanvalsleider, is al tijden uit beeld.

'Met Piotr halen we onze gewenste versterking voor de spitspositie binnen', laat Nijkamp op de clubsite weten. 'Het is een fysiek sterke en meevoetballende spits, die ondanks zijn relatief jonge leeftijd, al veel wedstrijden achter zijn naam heeft staan. Piotr heeft het afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt in de Jupiler League, waarin hij het net veelvuldig wist te vinden. Nu is het tijd voor hem om een volgende stap te zetten en zich ook te bewijzen op het hoogste voetbalniveau van Nederland.'

Nicolai Brock-Madsen keert waarschijnlijk niet meer terug in Zwolle.
Nicolai Brock-Madsen keert waarschijnlijk niet meer terug in Zwolle.

De nieuwbakken trainer John van ’t Schip kan ondertussen wel wat doelpunten gebruiken. De Zwollenaren wisten vorig seizoen maar 39 keer het net te vinden. Ter vergelijking: nummer vijftien Sparta Rotterdam wist 42 keer te scoren. Afgelopen seizoen was Queensy Menig topscorer met maar negen doelpunten.

PEC is opvallend bedrijvig op de transfermarkt. Eerder haalde het Diederik Boer (Ajax), Erik Bakker (SC Cambuur) en Younes Namli (SC Heerenveen) naar Zwolle.

Diederik Boer keert net als Erik Bakker komend seizoen terug in het shirt van PEC Zwolle.
Diederik Boer keert net als Erik Bakker komend seizoen terug in het shirt van PEC Zwolle.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.