Boer keert terug op oude nest PEC Zwolle

Reacties

Diederik Boer keert terug bij PEC Zwolle. De 36-jarige doelman komt transfervrij over van Ajax, waar hij een rol als tweede keeper vervulde.

Boer keert terug op oude nest PEC Zwolle

Boer stond tussen 2002 en 2014 ook al onder de lat bij PEC, tot hij drie jaar geleden de overstap naar Amsterdam maakte. In drie seizoen bij Ajax kwam hij niet verder dan elf officiële duels. Het contract van de ervaren sluitpost liep deze zomer af, waardoor PEC hem gratis kon vastleggen. Boer heeft voor twee seizoenen getekend bij de nummer veertien van het afgelopen Eredvisie-seizoen.

'PEC Zwolle is mijn club, dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer', verklaart Boer zijn keuze op het clubkanaal van de Zwollenaren. 'Ik heb een fantastische periode gehad en vele prijzen gewonnen in Zwolle. Mijn droom was om nog bij een topclub te spelen en toen die mogelijkheid zich aandiende bij Ajax, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ik voel me harstikke fit en ben klaar om nog een aantal seizoenen actief te zijn in de Eredivisie.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de terugkeer van Boer. 'Met Diederik halen we een ervaren doelman binnen, die de club zeer goed kent. Hij heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld bij Ajax, ondanks zijn rol als reservedoelman. Diederik gaat volgend seizoen dan ook de concurrentiestrijd aan met Mickey om te bepalen wie eerste keeper wordt', aldus Nijkamp.

Boer heeft de intentie uitgesproken om ook na zijn tweejarige dienstverband bij PEC actief te blijven voor de Eredivisionist. Club en speler gaan in gesprek over een andere functie binnen de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.