PEC Zwolle 'doodziek' na rampzalige avond: 'Kan wel door de grond zakken'

Reacties

Op een avond waar concurrenten Willem II, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard belangrijke zeges boekten, beet PEC Zwolle zich stuk op FC Utrecht (1-1). De Blauwvingers deden zichzelf tekort door de kansen niet af te maken.

PEC Zwolle 'doodziek' na rampzalige avond: 'Kan wel door de grond zakken'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Gervane Kastaneer deed dat wel in de eerste helft, maar zijn treffer werd – op zeer discutabele wijze – afgekeurd wegens buitenspel. Het was voor de 25-jarige aanvaller alweer zijn derde doelpunt dit seizoen dat na uitgebreid juichen werd geannuleerd door de VAR. 'Maar de volgende keer ga ik gewoon weer juichen', vertelt Kastaneer, één van de aanjagers bij PEC.

'De trainer was sowieso tevreden met wat wij op de mat hebben gelegd qua werklust en qua mentaliteit', zegt Kastaneer. 'Ik denk dat iedereen gewoon heeft gestreden, maar dan kijk je in de kleedkamer op Livescore en dan zie je dat Fortuna, Sparta én Willem II hebben gewonnen. Dan kan je wel door de grond zakken. Daarom kan ik niet eens blij zijn met hoe we hebben gespeeld. Het is allemaal leuk en aardig, maar je moet gewoon die punten hebben.'

Pelle Clement spreekt woorden van gelijke strekking. 'Ik ben hier doodziek van. Want hoe je het ook wendt of keert, wij zijn de grote verliezen van het weekend. Maar we hebben onszelf in deze situatie gebracht door een heel slechte eerste seizoenshelft te spelen. Daar moeten we niet voor weglopen en de koppies laten hangen', benadrukt de middenvelder.

Kastaneer probeert de moed erin te houden voor de laatste twee speelrondes, waarin PEC een zware opdracht wacht. 'Woensdag weer Sparta, dan gaan we er vol tegenaan. Ons geloof is er nog steeds, voetbal is raar. Het is gewoon zwaar teleurstellend, maar ik mag er ook niet te lang in blijven hangen. Nu even een uurtje, dan ga ik weer door.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.