PEC vestigt nieuw record: 'Maar we hebben er niks aan'

Reacties

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip zag zijn ploeg zaterdag veerkracht tonen op bezoek bij Excelsior (1-2). Het leverde een nieuw clubrecord op. PEC is voor het eerst in de historie zes uitduels op rij ongeslagen.

PEC vestigt nieuw record: 'Maar we hebben er niks aan'

Mike van Duinen opende na rust de score uit een strafschop, maar een halve minuut later lag de bal er via Mustafa Saymak aan de andere kant al in. 'Dat was een mentale tik voor Excelsior', zei Van 't Schip tegen FOX Sports.

'Dat zag je daarna ook, want wij hadden een goede periode waaruit we ook de 1-2 maakten. Dat zijn belangrijke momenten in een wedstrijd. Wij kwamen op het laatst nog goed weg. We deden het niet goed, Excelsior nam veel risico. De paal was ons goed gezind.' Van Duinen was de ongelukkige die in de slotfase het aluminium raakte.

PEC presteert met de vierde plaats op de ranglijst nog altijd uitstekend. 'De jongens spelen volwassen. Dat is mooi om te zien en het geeft aan dat er vertrouwen is. Hartstikke leuk, zes zeges op rij, maar dat zijn records waar je eigenlijk niks aan hebt. We willen aan het einde van de competitie zo hoog mogelijk eindigen en ons voetbal blijven ontwikkelen. Daar moeten we mee bezig zijn.'

Namli
De winnende Zwolse goal kwam via Younes Namli, die met een prachtige vrije trap voor 1-2 zorgde. 'Deze was heerlijk', zei Namli, die Youness Mokhtar de bal klaar zag leggen. 'Dat is geen vooropgezet plan, hoor. Ik zei meteen: "Deze is voor mij." We kijken altijd wie de vrije trap kan nemen. Ik had ook kunnen zeggen dat hij hem mocht nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.