PEC rekent in Emmen af met twee beroerde reeksen

Reacties

FC Emmen heeft zijn meerdere moeten erkennen in PEC Zwolle, dat in een kansenrijke ontmoeting aan het langste eind trok.

PEC rekent in Emmen af met twee beroerde reeksen
FC Emmen
FC Emmen
1 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC Zwolle pakte vorige week tegen Sparta Rotterdam het eerste punt van het seizoen. Verlost van de hatelijke nul wilde trainer John Stegeman ten koste van FC Emmen met een nagenoeg ongewijzigde ploeg – alleen Jarno Westermann raakte zijn basisplaats kwijt aan Sai van Wermeskerken – de volgende stap omhoog zetten.

Daartoe diende PEC Zwolle wel af te rekenen met een vrijdag-syndroom. De laatste zeven duels op de vrijdag gingen namelijk verloren, terwijl de productie op vreemde bodem te wensen overliet. Sinds 16 december 2017 maakte de Overijsselse formatie niet meer dan twee treffers in een uitwedstrijd in de Eredivisie.

PEC Zwolle had in de eerste helft al een einde aan die laatste reeks gemaakt. FC Emmen had in de zesde minuut nog wel de score geopend via Nick Bakker, maar bood vervolgens de ruimte voor de gasten om een solide basis te leggen voor de eerste zege van het seizoen.

Bij de 1-1 had PEC over fortuin geen klagen. Dennis Johnsen kreeg met een leeg doel voor zich pardoes de bal voor zijn voeten nadat zijn eerste poging nog was gestrand op Keziah Veendorp. De gelukkige treffer bleek het vliegwiel voor de ongekende Zwolse productie met Thomas Bruns in de hoofdrol.

Halverwege de eerste helft bracht Bruns met een lepe bal PEC op voorsprong. Doelman Dennis Telgenkamp en Veendorp moesten toezien hoe de bal door de knappe voetbeweging van de PEC-middenvelder in het Drentse doel eindigde. In de 38ste minuut zorgde Iliass Bel Hassani voor ongekende luxe voor PEC op vreemde bodem. Hij reageerde attent nadat de bal na een halfslachtige redding van Telgenkamp via de lat weer terug het veld in stuiterde.

De marge bleek uiteindelijk ruim genoeg voor PEC Zwolle om ook het vrijdag-syndroom achter zich te laten. Verdedigen was het devies bij de gasten als antwoord op het offensief van Emmen. Doelman Xavier Mous bleef met knappe reddingen en ook de hulp van Pelle Clement op de lijn overeind. In tegenstelling tot het duel met Sparta gaf de Overijsselse formatie de voorsprong niet meer uit handen en boekte het de eerste zege van het seizoen.

FC Emmen blijft door de nederlaag steken op drie punten en ziet PEC Zwolle aan zich voorbijgaan op de ranglijst.

FC Emmen Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.