PEC op zoek naar doelpunten: Feyenoord-spits Vente in beeld

Reacties

PEC Zwolle is in de laatste weken van de winterse transfermarkt hard op zoek naar een spits. Onder anderen Feyenoorder Dylan Vente is in beeld; hij wordt in Zwolle gezien als een interessante speler.

PEC op zoek naar doelpunten: Feyenoord-spits Vente in beeld
© Pro Shots

Bij de pijnlijke thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard afgelopen zaterdag (0-2) werd het nog maar eens duidelijk: PEC Zwolle mist scorend vermogen. Nu het Eredivisie-seizoen halverwege is, staan De Blauwvingers op zeventien doelpunten. Alleen FC Emmen en ADO Den Haag scoorden minder vaak. PEC creëert meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld FC Twente, maar de Tukkers hebben twee keer zoveel doelpunten achter hun naam.

In Zwolle is er niemand die de kansen afmaakt. Manchester City-huurling Slobodan Tedic was daarvoor gehaald, maar hij kampt met een klaplong en staat vermoedelijk de komende twee maanden nog aan de kant. De laatste weken speelde middenvelder Pelle Clement daarom als gelegenheidsspits, maar hij mist het pure torinstinct om op het juiste moment op de juiste plaats te staan. 'Ons gebrek aan scorend vermogen, daar maak ik me wel zorgen over', bekende John Stegeman.

'Hoe we dat gaan oplossen? Door een spits te halen, hopelijk. Ik hoop deze week al. Daar hebben we echt behoefte aan', vulde de PEC-trainer aan. PEC is inderdaad hard op zoek naar een goalgetter. Het probleem daarbij is dat de club nauwelijks budget heeft voor versterkingen. Buitenspeler Virgil Misidjan werd eerder deze maand al aangetrokken, maar dat lukte alleen omdat hij bereid was serieus geld in te leveren om zich in Zwolle weer in de kijker te spelen.

PEC heeft nu nog anderhalve week om met een erg bescheiden potje een spits te halen. De lijstjes liggen klaar. Het zal normaal gesproken gaan om een huurconstructie. Bij de huidige topvijf van de Eredivisie lopen er heel wat kandidaten rond. De naam van Thomas Buitink is in Zwolle gevallen, Vente past ook in het profiel, hij wordt in Zwolle gezien als interessante speler voor de toekomst. Daar moet PEC ook aan denken, want Tedic is gehuurd en de twee andere spitsen in de selectie, Mike van Duinen en Reza Ghoochannejhad, beschikken over een aflopend contract.

Vente sloot op negenjarige leeftijd aan in de opleiding van Feyenoord, waar hij in 2017 al zijn officiële debuut maakte. Tot een definitieve doorbraak kwam het nog niet, het afgelopen seizoen speelde de inmiddels 21-jarige spits daarom op huurbasis voor RKC Waalwijk. Dit seizoen zou Vente zijn wedstrijden gaan spelen voor Jong Feyenoord, maar de Onder-21-competitie is stilgelegd vanwege corona. In Zwolle krijgt hij nu mogelijk de kans om zich alsnog te laten zien. Vente heeft in Rotterdam een contract tot medio 2022.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.