PEC haalt met Lam volgende oude bekende terug naar Zwolle

Reacties

Thomas Lam keert terug bij PEC Zwolle. De 24-jarige verdediger komt over van Nottingham Forest, dat hem twee jaar geleden nog transfervrij oppikte bij de Eredivisionist. De Finse international tekent voor twee jaar, met de optie voor nog een seizoen, bij de club die na drie competitieduels onderaan staat met nul punten.

PEC haalt met Lam volgende oude bekende terug naar Zwolle

Het was al bekend dat PEC in de laatste dagen van de transfermarkt op zoek was naar een of meerdere versterkingen. Lam was daarbij de meest genoemde optie. Met het terughalen van de bij AZ opgeleide Amsterdammer heeft trainer John van 't Schip zijn elftal nieuwelingen compleet. Onlangs keerde Ouasim Bouy al op huurbasis terug.

Lam was in zijn eerste periode in Zwolle getuige zeventig officiële optredens en acht doelpunten een belangrijke kracht en speelde in zijn eerste jaar in Engeland nog 21 officiële duels. Afgelopen seizoen kwam de centrale verdediger, die ook als controlerende middenvelder kan spelen, op huurbasis uit voor het uit de Eredivisie gedegradeerde FC Twente.

Mooie seizoen
Lam is blij met zijn terugkeer. 'De club, het stadion en de mensen voelen vertrouwd. Ook ben ik ervan overtuigd dat we met deze selectie een mooi seizoen gaan draaien. Voor mij persoonlijk is het belangrijk vanaf vandaag op het trainingsveld te staan en zo snel mogelijk aan voetballen toe te komen. Ik heb daar ontzettend veel zin in en kan niet wachten om deze mooie club weer te vertegenwoordigen.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft de welkome versterking voor de achterhoede binnen. 'Thomas is een lange, kopsterke verdediger en middenvelder die zich tijdens zijn eerste periode in Zwolle uitstekend heeft ontwikkeld. Wij zijn Thomas nadrukkelijk blijven volgen en hebben gezien dat hij veel ervaring heeft opgedaan en verder gegroeid is als voetballende verdediger.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting PEC Zwolle - PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.