PEC baalt van remise én nieuwe rode kaart Lam: 'Er staan 26 camera's...'

Reacties

PEC Zwolle heeft voor de derde keer op rij in de Eredivisie genoegen moeten nemen met een punt. Ook het duel met VVV-Venlo bleef onbeslist. Na afloop ging het aan Zwolse zijde zeker ook over de (nieuwe) rode kaart van captain Thomas Lam.

PEC baalt van remise én nieuwe rode kaart Lam: 'Er staan 26 camera's...'
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

John Stegeman kon zaterdag in Venlo niet beschikken over zijn spitsen Slobodan Tedic (enkelklachten) en Reza Ghoochannejhad (ziek). De trainer van PEC Zwolle wilde zich er niet achter verschuilen, maar dat gegeven zal in de 21ste minuut ongetwijfeld door zijn hoofd zijn gegaan. Want op dat moment werd de noodzaak voor meer stootkracht voorin vergroot door Zwols gestuntel.

In de twintigste minuut ging doelman Michael Zetterer al pijnlijk in de fout. Hij leverde de bal zomaar in bij Georgios Giakoumakis. De Griekse spits liet deze buitenkans liggen. Maar het was uitstel van executie. Een minuut later liet Zetterer de bal na een voorzet uit zijn handen vallen. Voor Jafar Arias was het vervolgens een koud kunstje om de score te openen; 1-0.

Redder in nood
Immanuel Pherai bood in de 36ste minuut soelaas voor PEC. De Borussia Dortmund-huurling prikte na voorbereidend werk van Kenneth Paal de bal in het Venlose doel. Maar in de tweede helft kon hij PEC geen helpende hand meer bieden. In de rust was hij in de kleedkamer achtergebleven. Een actie van Arjan Swinkels had zijn doorspelen onmogelijk gemaakt. De Zwolse redder in nood luisterde in de tweede helft naar de naam Mike van Duinen. De Hagenaar was begonnen als centrumspits en na rust naar de linkerkant gedirigeerd. Vanuit die positie trok hij in de zeventigste minuut naar binnen om het voorbereidende werk van Sai van Wermeskerken te bekronen; 1-2.

Voor de eerste zege in twee maanden voor PEC was het niet genoeg. In de 78ste minuut tekende Giakoumakis met een fraaie voetbeweging voor de gelijkmaker. Stegeman zal ongetwijfeld met enige jaloezie hebben gekeken naar zijn collega Hans de Koning, die met de Griekse international over een heuse goalgetter beschikt. Giakoumakis scoorde dit seizoen al negen keer, waar PEC als geheel tot twaalf treffers is gekomen.

Niet handig
Giakoumakis zorgde in blessuretijd voor meer PEC-ellende. Lam maakte in een poging los te komen een slaande beweging naar de Griek en de aanvoerder moest die actie bekopen met een rode kaart. Voor de Amsterdamse Fin was het zijn tweede uitsluiting  van het seizoen. En daar baalde zijn trainer Stegeman na afloop stevig van in gesprek met FOX Sports. 'Ik vind het een overtreding van die spits, want hij houdt vast. Maar ik vind ook dat Thomas niet moet slaan. Dat is niet handig.'

Stegeman vond dus dat scheidsrechter Rob Dieperink eigenlijk vóór Lam had moeten fluiten. 'Want dan gebeurt die slaande beweging ook niet. Maar ja, hij liet wel meer doorgaan, onze vrolijke vriend...', zo sprak hij cynisch over de arbiter. 'Al hebben ze mij vroeger ook geleerd: als iemand je vasthoudt, zet dan even je elleboog op z'n handen, dan houden ze je niet meer vast. Maar nu staan er 26 camera's... Het is niet slim, hij heeft de schijn een beetje tegen', zo sloot Stegeman af met kritiek op zijn aanvoerder.

VVV-Venlo Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
13
PEC Zwolle
34
9
11
14
44-53
-9
38
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.