Pavlidis kan geluk niet op na eervolle vergelijking met Cruijff

Reacties

Vangelis Pavlidis heeft genoten van het thuisduel met SC Heerenveen (3-0). De spits van AZ verzorgde een hattrick en werd vanwege zijn schitterende statistieken even in één adem met Johan Cruijff genoemd.

Pavlidis kan geluk niet op na eervolle vergelijking met Cruijff
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Cruijff was immers in het seizoen 1966/67 de eerste die in zijn eerste negen Eredivisie-optredens van het seizoen steeds wist te scoren. Pavlidis deed dat ook, hij staat inmiddels al op dertien treffers en is met Feyenoord-spits Santiago Giménez topscorer van Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij ESPN werd Pavlidis naar de fraaie mijlpaal gevraagd. 'Johan Cruijff… Natuurlijk ken ik die, iedereen kent hem. Een legend. Het is altijd lekker om een record te pakken, maar hij scoorde in zijn eerste veertien duels hé', aldus de Griek over Cruijff, die in het betreffende seizoen in twee van de eerste negen speelronden niet in actie kwam. 'Ik weet niet of ik die veertien ga halen, maar het is al mooi om achter zo iemand te staan.'

Pavlidis sprak vervolgens uit dat de 1-0 belangrijk was, maar niet zijn mooiste goal ooit. 'Maar als je niet schiet, scoor je niet hé', vervolgde hij met een Cruijffiaanse wijsheid. 'Dan is het daarna wel heel lekker als je er nog twee maakt. De tweede hattrick in mijn loopbaan, heel lekker! En de applauswissel, het is aan de coach, hè. Nu wacht een heel zware pot', zo keek hij al naar donderdag, als Aston Villa op bezoek komt in de Conference League-groepsfase.

Waar Pavlidis zelf nog bescheiden bleef, stak AZ-aanvoerder Jordy Clasie zijn bewondering voor Pavlidis niet onder stoelen of banken. 'Het is bizar, ik denk dat hij heel compleet is. Hij maakt natuurlijk heel veel goals, maar is zó balvast, kan in het middenveld komen en gaat ook nog diep. Maar natuurlijk, met name voor de goal is hij zo goed; zo slim. Kijk maar hoe hij zijn goals maakt, hij is altijd sneller en slimmer dan zijn tegenstanders.'

Ook het vuile werk knapt Pavlidis volgens Clasie zonder morren op. 'Jullie zien onze meters niet, maar als je ziet hoeveel hij doet. Het zou me niet verbazen als hij de spits is die in de Eredivisie de meeste meters aflegt…'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.