Pavard-pareltje uitgeroepen tot mooiste WK-goal

Reacties

De wereldgoal van de Franse verdediger Benjamin Pavard tegen Argentinië is verkozen tot mooiste doelpunt van het afgelopen WK. Dat heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt.

Pavard-pareltje uitgeroepen tot mooiste WK-goal

Vorige week dinsdag presenteerde de FIFA al een shortlist met achttien treffers, afgelopen maandag sloot de stemming op de website van de wereldvoetbalbond. Daaruit is nu dus gebleken dat de weergaloze goal van wereldkampioen Pavard (die onder contract staat bij VfB Stuttgart) de allermooiste was van de 169 treffers die er in de 64 WK-wedstrijden zijn gevallen.

Tijdens de achtste finale tegen Argentinië (4-3 winst) kreeg de rechtsback van de Fransen de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn rechtervoet, waarna hij niet twijfelde en de bal schitterend in de kruising ramde. Hij bracht de stand daarmee op 2-2. Frankrijk won later ook van Uruguay en België, om vervolgens Kroatië in de finale te kloppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.