Pavard op zijspoor bij Bayern én Frankrijk: wat is er loos?

Reacties

Niet alleen bij Bayern München, maar ook bij Frankrijk moet Benjamin Pavard dealen met een rol als reserve. Volgens bondscoach Didier Deschamps verkeert de rechtsback 'niet in de juiste conditie' om te spelen.

Pavard op zijspoor bij Bayern én Frankrijk: wat is er loos?
© Pro Shots
Tunesië
Tunesië
1 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Deschamps voerde liefst negen wijzigingen door tegen Tunesië ten opzichte van het duel daarvoor met Denemarken. Voor Pavard veranderde er niks: de 26-jarige verdediger bleef andermaal negentig minuten op de bank. Dat terwijl hij tijdens het afgelopen EK en het gewonnen WK van 2018 nog eerste keuze was voor de rechtsbackpositie bij Les Bleus.

'Ik heb veel gesprekken met hem gehad', zei Deschamps: 'Ik zal niet in details treden, maar hij was niet in de juiste conditie om te spelen. Mentaal en fysiek deed de eerste wedstrijd hem geen goed.'

Tegen Australië (4-1) verscheen Pavard nog aan de aftrap, maar vertolkte hij een negatieve hoofdrol bij de tegentreffer. Daarna verdween hij naar de bank. Ook bij Bayern München is de voormalige speler van VfB Stuttgart en Lille voorbijgestreefd. Noussair Mazraoui geniet de laatste periode voor het WK de voorkeur van trainer Julian Nagelsmann.

Enkele maanden geleden was Pavard openhartig over een depressie die hem enige tijd in bedwang hield. Toen verklaarde hij dat die tijd inmiddels achter hem lag.

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.