Pato (33) keert terug op bekende grond

Reacties

Alexandre Pato keert terug naar zijn thuisland Brazilië. De 33-jarige aanvaller tekent tot het einde van het kalenderjaar bij São Paulo, de club waar hij al twee keer eerder speelde. Pato zat sinds het begin van 2023 zonder club na een vertrek bij Orlando City.

Pato (33) keert terug op bekende grond
© Pro Shots

De meeste voetballiefhebbers kennen Pato uit zijn tijd bij AC Milan. Voor die club scoorde de vlugge aanvaller in 2011 bijvoorbeeld al na 24 seconden in de uitwedstrijd tegen Barcelona in de Champions League. Toch slaagde de Braziliaan er niet in om zijn belofte in te lossen. Pato trok in 2013 naar Corinthians in zijn thuisland. Die club leende hem een jaar later uit aan São Paulo.

Via Chelsea, Villarreal en het Chinese Quanjian keerde Pato in 2019 als transfervrije speler terug bij São Paulo, de club waarvoor hij na Milan de meeste wedstrijden speelde. De Brazilianen namen in de zomer van 2020 afscheid, waarna Pato na een half jaar zonder club te hebben gezeten tekende bij het Amerikaanse Orlando.

Begin dit jaar en 32 optredens voor de MLS-club verder verlengde Orlando het contract van Pato niet. Nu, bijna een half jaar later, keert de aanvaller dus terug bij de club die hij al twee keer eerder diende: São Paulo. Pato herstelt nog van een knieblessure, waardoor het niet bekend is wanneer hij zijn rentree kan maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Alexandre Pato
Meer over Alexandre Pato
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.