Pasveer verrast door PSV, opmerkelijke rode kaarten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pasveer verrast door PSV, opmerkelijke rode kaarten

'Er was geen positieve stemming bij PSV. Veel spelers wilden weg en het vertrouwen in het seizoen dat eraan zat te komen was niet groot. Dat voelde ik ook. Eind vorig seizoen zat dat er ook al in. Er was echt een mindere sfeer. Daar is nog de Europese uitschakeling overheen gekomen.'
Remko Pasveer blikt terug op zijn periode bij PSV. De Vitesse-doelman staat zondag tegenover zijn oude club en is verbaasd dat de Eindhovenaren het zo goed doen. (De Telegraaf)

• Een opvallend moment tijdens het duel tussen Achilles'29 en FC Lisse in de Tweede Divisie. Een kwartier voor tijd wordt Martin van Eeuwijk en de speler van FC Lisse trekt tijdens zijn wandeling van het veld zijn shirt uit, waarvoor hij zijn tweede gele kaart ontvangt.

• Ook in de Vanarama National League North in Engeland kreeg er een speler voor een opmerkelijke overtreding een rode kaart. Salford-doelman Max Crocombe werd van het veld gestuurd omdat hij tijdens de wedstrijd besloot een plasje te plegen.

• Het is zaterdag precies 25 jaar geleden dat Clarence Seedorf zijn debuut maakte voor Ajax. In gesprek met het clubkanaal van de Amsterdammers blikt de inmiddels 41-jarige Seedorf terug.

José Mourinho wil koste wat het kost ooit bondscoach worden. 'Om van binnenuit een EK of WK mee te maken is een ervaring die ik graag nog eens wil beleven', maakt de 54-jarige Portugees duidelijk in gesprek met Sky Sports. Voorlopig heeft Mourinho nog geen plannen om te vertrekken bij Manchester United.

• Het is zaterdag precies 44 jaar geleden dat Johan Cruijff zijn debuut vierde voor Barcelona. Dat deed hij in de thuiswedstrijd tegen Granada. Het werd 4-0 en Cruijff scoorde tweemaal.

• In een interview met NRC staat Louis van Gaal onder meer stil bij egocentrisme. 'Het gevoel dat je onderdeel bent van een groter geheel - een buurt, een team, een klas, een geloofsovertuiging, een partij - is er niet meer', verhaalt de ex-bondscoach. 'Het uiteenvallen van de samenleving heeft ook te maken met onze op het individu gerichte opvoeding en wordt versterkt door allerlei hulpmiddelen als de iPhone, de laptop en de iPad. Die zijn wij allemaal heel belangrijk gaan vinden. Maar ook die gaan uit van het eigen ik. Niet van het gezamenlijke, de teamgeest.'

Van Gaal benadrukt nogmaals dat er voor hem geen rol is weggelegd bij de KNVB. 'Nee. Ik ben met pensioen - zoals ik twee jaar geleden al gezegd heb. Ik ga alleen nog iets doen als er een mogelijkheid voor iets voorbij komt dat ik nog niet heb gedaan. Ik krijg nog altijd volop waardering. Dus daar hoef ik het niet meer voor te doen.'

Arsène Wenger mag dan onlangs 68 jaar geworden zijn, de manager van Arsenal is ambitieuzer dan ooit. 'Hongerig ben ik altijd al geweest, maar nu helemaal. Er wordt namelijk meer geëist. Het komt ook omdat ik de Premier League al lang niet meer gewonnen', zegt Wenger in The Guardian. 'Voordat ik ermee stop, wil ik dat echt nog een keer doen.' Het contract van de Fransman met de Londenaren loopt halverwege 2019 af, maar volgend jaar zomer is een evaluatiemoment tussen manager en clubleiding.

• Rick Karsdorp siert de cover van het programmaboekje van AS Roma voor het duel met Bologna van zaterdagavond. De Giallorossi willen de zwaar geblesseerd geraakte verdediger hiermee een hart onder de riem steken.

Aaron Mooy heeft deze week de jongen ontmoet die hem een brief stuurde met daarin vijf pond die hij in het stadion had gevonden. 'Hij houdt er fantastische waarden op na', prijst de middenvelder van Huddersfield Town in gesprek met de BBC de negenjarige Adam Bhana. 'Het was heel leuk om hem te ontmoeten.' Volgens de moeder van Bhana wilde Adam het bedrag aanvankelijk schenken aan manager David Wagner, die daarmee zijn transferbudget zou kunnen verhogen. Het bedrag komt ten goede aan de foundation van Huddersfield.

'Hij is de beste centrale verdediger ter wereld.'
Jermaine Jenas heeft weinig woorden nodig om zijn bewondering voor Toby Alderweireld duidelijk te maken. (BBC)

• Deze indirecte vrije trap van NEC werd niet helemaal volgens plan uitgevoerd.

• José Mourinho spreekt tegen dat hij en Ander Herrera in een conflictsituatie zijn verzeild geraakt nadat de Spanjaard vorige week erkende dat Manchester United verloor van Huddersfield Town omdat de thuisploeg meer passie aan de dag legde. 'Ik ben juist blij met zijn uitspraken. Vaak is het lastig voor spelers om in te zien waarom ze hebben verloren. Zijn woorden getuigden van intelligentie en karakter', meldde Mourinho tijdens een persconferentie.

• Zaterdag precies dertig jaar geleden vond het beruchte bomincident plaats in De Kuip. Oranje won die avond met 8-0 van Cyprus, maar door de onverkwikkelijke gebeurtenis moest het duel worden overgespeeld. In eerste instantie besloot de UEFA zelfs dat Cyprus het EK-kwalificatieduel reglementair had gewonnen.

De aangeslagen Cypriotische keeper Andreas Charitou.
De aangeslagen Cypriotische keeper Andreas Charitou.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.