Pasveer schrikt van Ajax en kondigt stevig gesprek aan

Reacties

Ajax kreeg dinsdagavond op eigen veld voetballes van Napoli. In Amsterdam moest doelman Remko Pasveer een half dozijn tegentreffers incasseren. Na afloop gaf hij tekst en uitleg over deze historische afgang van Ajax.

Pasveer schrikt van Ajax en kondigt stevig gesprek aan
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

'Ik denk dat we goed begonnen, met een goede goal. Daarna waren we gewoon niet scherp, gaven we spelhervattingen weg. Daar schrik je wel van, we zijn natuurlijk niet gewend om met zo'n uitslag te verliezen. Je merkte dat er geen zekerheid in de ploeg zat, en dat de automatismen een beetje weg waren. Dan ga je naar andere dingen zoeken, en dat is niet het spel dat we als Ajax willen', sprak de keeper bij Ziggo Sport.

'We gingen met 1-3 de rust in, dan zeg je tegen elkaar dat we wat simpeler moeten gaan voetballen. Dan is het heel frustrerend dat de bal er anderhalve minuut na rust weer inligt. Het is niet leuk als het publiek zich dan tegen je keert, maar dan moeten we bij elkaar blijven. Je hebt altijd moeilijke tijden, daar zitten we nu in en daar moeten we zo snel mogelijk uit. Van deze wedstrijd moeten we leren. Er zal morgen stevig over gesproken worden', verwacht Pasveer.

In de tweede helft keerde een deel van het publiek in de Johan Cruijff Arena zich tegen trainer Alfred Schreuder. Wat vindt Pasveer daarvan? 'Daar heb ik niet zoveel van te vinden. Je bent supporter, je wil je ploeg zien winnen. Aan het begin van het seizoen lukte dat goed, en op dit moment niet. Ik vond dat veel mensen nog wel achter ons bleven staan. Nu moeten we keihard werken en zorgen dat we zo snel mogelijk weer resultaten gaan halen.'

Tot slot: gelooft de keeper van Ajax nog in kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League? 'Alles is nog mogelijk. Het wordt heel lastig, maar we moeten vol gas gaan. Zo'n uitglijder als vandaag, dat hadden niet veel mensen verwacht.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.