Pastoor wijst in kwestie Brogno op sportieve aspect

Reacties

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor had een 'voetbaltactisch' argument om Loris Brogno zaterdag niet binnen de lijnen te laten komen.

Pastoor wijst in kwestie Brogno op sportieve aspect

De Belgische aanvaller Brogno bleef zaterdag negentig minuten aan de kant bij Sparta, dat in Venlo tegen VVV-Venlo tevergeefs probeerde een achterstand en daarmee een nederlaag te voorkomen.

Pastoor en Brogno onderhouden een moeizame relatie, maar de trainer noemt het niet inbrengen of opstellen van de Belgische aanvaller een voetbaltactische overweging. 'Op de manier zoals wij na de 2-0 wilden spelen, is Brogno niet van waarde. Dat hij niet startte had te maken met zijn optreden vorige week tegen Jong Ajax. Hij kreeg daar weer een kans, maar pakte die niet. Dan kies ik voor een ander.' Brogno heeft nog een contract tot medio 2018, maar mag vertrekken bij een goed bod.

De 3-0 nederlaag bij VVV-Venlo kwam hard aan bij Sparta. 'Er hangt gelijk een negatieve sluier overheen', aldus Pastoor na de mislukte seizoenstart. De problemen stapelen zich al direct op bij de Rotterdammers. De Duitse verdediger Julian Chabot ontbreekt na zijn rode kaart in Limburg komende zondag tegen PEC Zwolle. Frank Bambock of Bart Vriends zal hem waarschijnlijk vervangen. Sparta hoopt nog wat te kunnen doen op de transfermarkt. Nu Mathias Pogba afgelopen week per appje aangaf niet meer te komen, moet er zeker nog een spits bij.

VI-verslaggever Geert-Jan Jakobs: 'Teamgeest basis voor zege VVV op zwak Sparta'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.