Pastoor over 'miskoop' Volas: 'Er zat geen vooruitgang in'

Reacties

Dalibor Volas vertrekt met onmiddellijke ingang bij Sparta. De Sloveense spits kwam afgelopen zomer naar Rotterdam, maar slaagde er niet in indruk te maken.

Pastoor over 'miskoop' Volas: 'Er zat geen vooruitgang in'

Dat de spits – die niet tot scoren kwam in de Eredivisie – alweer weg gaat is niet verrassend te noemen. 'Het gaat niet lukken met hem', luidt de conclusie van trainer Alex Pastoor. 'Zijn ontwikkeling stokt, er zat geen vooruitgang in. Helaas, dan moet je een beslissing nemen.' De Sloveense aanvaller kwam afgelopen zomer naar Sparta, maar verdween al snel uit de basis. Inmiddels is hij ook geen reserve meer en maakt hij zijn minuten in Jong Sparta.

De aanvaller zelf verzocht Sparta om hem nu al te laten gaan, de Rotterdammers hadden al besloten in de winterstop afscheid te nemen. De gok met Volas is verkeerd uitgepakt. 'We hadden echt het idee dat het kon lukken met hem, maar we hebben ons er op verkeken', concludeert Pastoor. 'Je kunt dat gokken noemen, dat snap ik wel. Maar het heeft ook te maken met de mogelijkheden die wij qua budget hebben. Dan kom je bij spelers uit waarvan je niet op voorhand weet of het gaat lukken. Ik ga mezelf niet vrijpleiten. We hebben het geprobeerd en het werkt niet.'

Bij de beslissing afscheid te nemen van Volas speelt ook mee dat de Duitser Nick Proschwitz zich inmiddels aandient als alternatief voor de spitspositie. 'Hij is er laat bijgekomen, maar is ondertussen zo ver dat ie van waarde kan zijn. Hij is van dezelfde leeftijd als Volas, bij hem lukt het wel. Die gok pakt beter uit kun je zeggen.' Proschwitz is nog nauwelijks in actie gekomen in Sparta 1. Na Robert Mühren en Ragnar Ache is de Duitser de derde gegadigde voor de spitspositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.