Passend slot voor rampjaar Valencia: degradatiezone dreigt na twee rode kaarten

De degradatiezone nadert voor Valencia. De ploeg van de geblesseerde Jasper Cillessen verloor woensdagavond op bezoek bij Granada door een goal in de 88ste minuut. Er werden liefst drie rode kaarten uitgedeeld in het Estadio Nuevo Los Cármenes.

Granada
Granada
2 - 1
Valencia
Valencia

Het jaar 2020 is voor Valencia is een rampjaar gebleken. In de zomer vertrokken sterspelers Rodrigo, Dani Parejo, Ezequiel Garay, Ferran Torres en Francis Coquelin en fans waren daar woedend over. Niet in de laatste plaats omdat de sterkhouders voor spotprijsjes de deur uit liepen. Clubeigenaar Peter Lim deed dit om schoon schip te maken en de financiële situatie op orde te krijgen in Mestalla. Het zorgde ervoor dat fans van Valencia naar het stadion van Valencia kwamen en kaarsjes aanstaken als protest tegen Lim.

De onvrede van de Valencia-fans nam vervolgens nog verder toe toen de voorzitter van de club, Anil Murthy, stelde dat Valencia helemaal geen afscheid had genomen van de beste spelers. 'Nee hoor, de beste spelers spelen nog bij de club', zei hij. Opvallende woorden, niet in de laatste plaats omdat Los Che in La Liga bijzonder matig presteert. Aan die matige prestaties werd woensdagavond een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Op bezoek bij Granada werd een zeer late nederlaag geleden.

Na een kwartier tijd werd een openingsgoal van Kenedy nog afgekeurd waarna Kevin Gameiro in de 36ste minuut de 0-1 maakte voor Valencia, maar die voorsprong werd niet over de streep getrokken. Kenedy scoorde voor rust in de derde minuut van de blessuretijd, waarna de gifbeker na rust volledig werd leeggedronken door Valencia. Na rode kaarten voor zowel Jason als Gonçalo Guedes moest Valencia met negen man verder. Hoewel Granada-speler Domingos Duarte ook nog rood kreeg, was het Jorge Molina die vlak voor tijd de eindstand op 2-1 bepaalde.

En dus won Valencia alweer voor de zesde keer op rij niet in La Liga. Op 8 november werd in eigen huis nog een spectaculaire 4-1 zege geboekt, maar dat was ook meteen de enige zege in de laatste twaalf La Liga-wedstrijden. Een plek nét boven de degradatiezone is daarvan een logisch vervolg. Valencia staat nu op vijftien punten na zestien wedstrijden. Dat zijn slechts drie punten meer dan hekkensluiters Osasuna (na veertien wedstrijden) en Huesca en even veel punten als Real Valladolid dat met een achttien plek ook in de degradatiezone staat.