Passend einde aan horrorjaar Duitsland: 'Alles ging weer fout'

Reacties

'Alles ging weer fout', concludeerde een chagrijnige Timo Werner na afloop van de 2-2 tegen Nederland. Ondanks zijn achtste goal voor Duitsland kreeg Die Mannschaft het wederom niet voor elkaar te winnen in een officiële wedstrijd.

Passend einde aan horrorjaar Duitsland: 'Alles ging weer fout'

Het is niet het jaar van Duitsland. Van de dertien wedstrijden in 2018 werden er maar vier gewonnen. Drie daarvan waren oefenwedstrijden tegen Saoedi-Arabië, Peru en Rusland. De enige officiële wedstrijd die werd gewonnen, was op het WK tegen Zweden (2-1).

Op dat WK in Rusland werd de ploeg van bondscoach Joachim Löw laatste in een groep met Mexico, Zuid-Korea en Zweden en ook in de Nations League-groep met Nederland en Frankrijk kwam Die Mannschaft niet verder dan twee schamele punten met degradatie naar Divisie B tot gevolg. Het was voor enkele Duitse fans aanleiding om maandagavond een spandoek met de tekst 'Löw Raus' mee te nemen naar de Veltins Arena in Gelsenkirchen.

De Duitse bondscoach geniet echter het vertrouwen van de Duitse voetbalbond en richtte zich na de degradatie in de Nations League maandagavond tegen Nederland alvast op de toekomst. Dat deed Löw met Leroy Sané (22), Timo Werner (22) en Serge Gnabry (23) als aanvalstrio. Sané en Werner beloonden hun basisplek met een goal, maar nadat Gnabry zijn plek afstond aan jubilaris Thomas Müller (speelde zijn honderdste wedstrijd voor Duitsland) kwam Nederland dankzij goals van Quincy Promes en Virgil van Dijk alsnog langszij. 'We moeten gewoon die derde goal maken, dan kunnen we wedstrijd probleemloos uitspelen', merkte Sané op bij de ARD.

'Ondanks ontsnapping is het razendknap dat Oranje de poule wint'

'Hier moeten we van leren', zei Löw, die vanzelfsprekend teleurgesteld was door de late domper die zijn team te verwerken kreeg. 'Maar', zo stelt hij tegenover Kicker, 'over de hele wedstrijd gezien heb ik meer positieve dan negatieve dingen gezien. Het is een beetje zoals het hele jaar, waarin we grote gedeelten ook goed hebben gespeeld.'

Duitsland zal dinsdag gespannen de wedstrijd tussen Portugal en Polen aanschouwen. Als Polen minimaal een punt pakt in Guimarães bevindt Duitsland zich namelijk bij de loting voor de EK-kwalificatiecyclus in Pot 2 en is Polen een van de groepshoofden. Die loting vindt op 2 december plaats.

Bild reageerde op typerende wijze op de interland in Gelsenkirchen:

Duitsland zegevierde niet in zijn laatste vijf interlands met inzet, de slechtste reeks sinds eind jaren zeventig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.