Parma ontkent aanklacht matchfixing

Reacties

Het gepromoveerde Parma leeft een kleine maand na de magische wederopstanding nog steeds in een droom, maar die werd ruw onderbroken door de Italiaanse aanklager. Parma is volgens Italiaanse media aangeklaagd voor matchfixing, maar de club ontkent dit in een statement.

Parma ontkent aanklacht matchfixing

Parma werd in 2015 failliet verklaard, maar maakte indruk door in drie jaar tijd drie keer te promoveren. In de Serie B werd promotie op de laatste dag veiliggesteld. Zelf wist de club met 0-2 te winnen op bezoek bij Spezia, terwijl concurrent Frosinone punten liet liggen. Door de resultaten op de laatste speeldag werd Parma tweede in de Serie B en stelde het zodoende directe promotie naar het hoogste niveau veilig.

Over de wedstrijd tegen Spezia had de Italiaanse aanklager vragen. Twee spelers van Parma hadden voorafgaand aan de wedstrijd berichten verstuurd naar spelers van Spezia en daar wilde het gerechtshof meer van weten. Italiaanse media pakten groot uit met termen als matchfixing en rechtszaken, maar dat ontkent Parma ten stelligste.

'De spelers Emanuele Calaiò en Fabio Ceravolo zijn vrijdag in Rome verhoord door de openbaar aanklager. Beiden kregen de simpele vraag om de berichten te verantwoorden, die ze enkele dagen voor de wedstrijd naar hun voormalig ploeggenoten stuurden. Parma heeft de berichten kunnen bestuderen en herkent geen enkele tendens van kwade wil of opzet. Parma verwacht dat de aanklager dit ook zo zal zien', luidt het statement van de promovendus.

Parma haalt ook uit naar de Italiaanse media: 'De manier waarop de pers gedetailleerde inhoud van een onderzoek naar buiten brengt, zorgt ervoor dat de mensen die erover gaan niet op een juiste manier kunnen reageren. Parma heeft zijn advocaten aan het werk gezet om zo krachtig mogelijk in te grijpen tegen een ieder die de naam van de club heeft bezoedeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.