Clublegende Lucarelli stopt: Parma bevriest rugnummer

Reacties

Na de weergaloze promotie van Parma stopt Alessandro Lucarelli met voetballen. De veertigjarige verdediger bleef de Italiaanse club trouw na het faillissement en maakte de wederopstanding van de Serie D naar de Serie A mee. Parma kwam na de bekendmaking van het nieuws met een mooi gebaar.

Clublegende Lucarelli stopt: Parma bevriest rugnummer

Lucarelli speelde sinds 2008 in het shirt van Parma en wordt in juli 41. Vlak nadat Parma promoveerde dacht de veteraan al aan stoppen, zondag maakte Lucarelli het nieuws tijdens een bijeenkomst bekend. De Italiaan speelde liefst 333 competitiewedstrijden in het shirt van Parma, meer dan elke andere speler in de clubhistorie.

'Ik ben nog nooit zo trots geweest', vertelde Lucarelli na de bekendmaking. 'Natuurlijk verlaat ik Parma en zijn geweldige fans niet. Ik blijf onderdeel van deze geweldige club, op welke manier dan ook. Geloof me als ik zeg dat ik afscheid neem met een brok in mijn keel. Ik ben zo ontzettend trots dat ik aanvoerder van dit geweldige team ben geweest en dat ik dit schitterende shirt zolang mocht dragen. Ik ben één van jullie, bedankt!'

Ook dit seizoen kwam de veertiger tot meer dan dertig wedstrijden voor Parma, met als hoogtepunt de rechtstreekse promotie naar het hoogste niveau in Italië. Parma werd in 2015 failliet verklaard en moest als amateurclub een doorstart maken op het vierde niveau. In drie jaar tijd, met Lucarelli als rots in de branding, promoveerde Parma drie keer.

De club heeft besloten om het rugnummer van Lucarelli te bevriezen. Daarom zal in de toekomst geen enkele speler het shirt met rugnummer 6 dragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meeste competitiewedstrijden voor Parma

Speler Wedstrijden
Alessandro Lucarelli 333
Hermes Poli 310
Ivo Cocconi 307
Luigi Apolloni 304
Lorenzo Minotti 280
Antonio Benevento 258
Giovanni Colonnelli 242
Giovanni Mazzoni 242
Alessandro Melli 241
Augusto Ponticelli 236
Aldo Silvagna 213
Roberto Mussi 213
Fabio Cannavaro 213
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.