Paris Saint-Germain zet monsterreeks voort zonder Mbappé en Neymar

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de veertiende overwinning op rij geboekt. Voor eigen publiek rekende de koploper van Frankrijk probleemloos af met laagvlieger Toulouse FC. De absentie van Kylian Mbappé en Neymar brak de ploeg niet op.

Paris Saint-Germain zet monsterreeks voort zonder Mbappé en Neymar
PSG
PSG
1 - 0
Toulouse
Toulouse

Trainer Thomas Tuchel moest puzzelen voor het treffen met de nummer vijftien. Door het wegvallen van zowel Mbappé als Neymar gedurende de interlandperiode was er in de aanval dit keer plaats voor Ángel Di María en Julian Draxler. De Argentijn stond aan de basis van de eerste Parijse treffer, in de negende minuut. Hij dribbelde vanaf de rechterkant het zestienmetergebied binnen en loste een schot dat doelman Baptiste Reynet in problemen bracht. De bal ging weer de lucht in, waarna Adrien Rabiot teamgenoot Edinson Cavani bediende. De spits controleerde de bal knap, gaf in één beweging Kelvin Adou het nakijken en volleerde raak (1-0).

Paris Saint-Germain, dat op de bank weer de beschikking had over Dani Alves en Layvin Kurzawa, hield de tegenstander nadien in bedwang en dacht na bijna twintig minuten op 2-0 te komen. Een treffer van Cavani werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De beste mogelijkheid voor Toulouse was voor Manu García, die naast schoot. In de tweede helft werden Thomas Meunier en Di María gevaarlijk in het eerste kwartier en riep Draxler tevergeefs om een strafschop. Dani Alves maakte na een uur zijn comeback, toen hij Meunier afloste.

Dani Alves maakte na een uur zijn comeback, toen hij Meunier afloste. De Braziliaan kwam zes maanden geleden voor het laatst in actie en stond sindsdien aan de kant met knieproblemen. Achterin bleef de deur goed op slot en Toulouse deed ook weinig om Gianluigi Buffon te verontrusten. Le Téfécé won op 1 september voor het laatst een wedstrijd in de Franse competitie en had zaterdag andermaal moeite om een vuist te maken. Paris Saint-Germain hoefde niet diep het gaspedaal in te drukken en een gemiste kans van Christopher Nkunku kwam de ploeg ook niet duur te staan. De krachten zijn zo enigszins gespaard in aanloop naar de belangrijke ontmoeting met Liverpool in de Champions League, woensdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.