Paris Saint-Germain raakt opnieuw zijn grootste talent kwijt

Reacties

Paris Saint-Germain neemt komende zomer afscheid van toptalent Tanguy Kouassi. De net achttienjarige verdediger, die al dertien keer uitkwam voor de hoofdmacht van PSG, heeft de topclubs voor het uitkiezen.

Paris Saint-Germain raakt opnieuw zijn grootste talent kwijt
© Pro Shots

Kouassi maakte eind 2019 grote indruk op het WK Onder-17, dat hij met Frankrijk afsloot met een bronzen medaille. Sindsdien ging het snel met de boomlange verdediger. Thomas Tuchel gaf hem een basisplaats als controlerende middenvelder in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray en ook in de Ligue 1 stond hij regelmatig aan de aftrap tussen de wereldsterren van PSG.

In de spectaculaire remise tegen Amiens (4-4) maakte hij zijn eerste twee doelpunten in dienst van de hoofdmacht. Tuchel sprak achteraf zijn bewondering uit voor Kouassi: 'Hij was exceptioneel goed. Om in zo'n lastige wedstrijd zo te presteren is indrukwekkend.' PSG zag dan ook toekomst in de talentvolle Fransman, niet in de laatste plaats omdat Thiago Silva komende zomer vertrekt.

Door die plannen van de club kan echter een dikke streep. Kouassi gaat zijn aflopende contract definitief niet verlengen, zo bericht RMC. Het is geen geheim dat RB Leipzig al maanden achter hem aan zit. De Duitsers hebben goede ervaringen met Franse verdedigers als Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté en Nordi Mukiele, maar hebben te maken met flinke concurrentie. Ook AC Milan en Barcelona zien een buitenkansje in Kouassi.

Het is niet de eerste keer dat PSG een groot talent kwijtraakt. Afgelopen zomer kozen Christopher Nkunku en Moussa Diaby voor een transfer, zij schitteren nu bij Leipzig en Bayer Leverkusen. Naast Kouassi gaat bovendien ook het andere toptalent uit de opleiding vertrekken. Adil Aouchiche gaat zijn contract vermoedelijk ook niet verlengen, de talentvolle aanvallende middenvelder wordt de afgelopen tijd in verband gebracht met Arsenal, Juventus en Saint-Étienne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.