Pareltje Halilovic gooit roet in het eten voor onrustig ADO

ADO Den Haag heeft aan een 0-2 voorsprong niet voldoende gehad om te winnen bij SC Heerenveen. Een schitterende treffer van Alen Halilovic zorgde er uiteindelijk voor dat de twee kwakkelende clubs allebei een punt overhielden aan het treffen in het Abe Lenstra Stadion.

sc Heerenveen
2 - 2
ADO Den Haag

Beide trainers zullen ongetwijfeld balen van de remise: Johnny Jansen omdat Heerenveen simpelweg de betere ploeg was en Alan Pardew omdat ADO een zege zo ontzettend goed kan gebruiken. Het is al geruime tijd erg onrustig bij de nummer zeventien van de Eredivisie, die na de hoopvolle eerste wedstrijd onder leiding van Pardew (2-0 zege op RKC Waalwijk) alleen nog een punt pakte tegen Vitesse. ADO werd verder weggespeeld door FC Utrecht en PSV en verloor ook vrij kansloos van Sparta Rotterdam. Er kwam veel kritiek op de ploeg van Pardew. Boze tongen beweerden dat een deel van de spelersgroep het vertrouwen in de Engelse coach al is verloren.

En dan was er deze week ook nog een opstootje op de training, waarbij Crysencio Summerville en Sam Stubbs het met elkaar aan de stok kregen. Pardew bevestigde deze ruzie voor de aftrap in Heerenveen, maar benadrukte dat dit vaker gebeurt en dat er niet veel aan de hand was. Tegen Heerenveen begon Summerville op de bank, omdat hij nog niet helemaal hersteld is van zijn enkelblessure. Vanaf die positie zag de jongeling dat de thuisploeg vanaf de start dominant was en de aanval zocht.

Het wapen van John Goossens
Het was echter niet Heerenveen, maar ADO dat scoorde. Na een klein halfuur slingerde John Goossens de bal uit een vrije trap voor het doel, waar Omar Bogle het beslissende zetje gaf. Tien minuten later was het weer raak na een vrije trap van Goossens: ditmaal was Rodney Kongolo zo ongelukkig dat hij een eigen doelpunt maakte. Zo was er een comfortabele voorsprong voor ADO, dat de marge van twee echter niet mee de rust in wist te nemen. In de vijfde minuut van de blessuretijd schoot Joey Veerman de aansluitingstreffer binnen.

Met Rami Hajal in plaats van Kongolo ging Heerenveen in de tweede helft met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. ADO kon zich alleen maar bezighouden met verdedigen en een kwartier voor tijd maakte Tom Beugelsdijk na blessureleed zijn rentree, met de taak om de gelijkmaker te voorkomen. Dat lukte niet. Kort na de invalbeurt van Beugelsdijk schilderde Halilovic de bal met een schitterende boog in de bovenhoek, voor de 2-2.

Heerenveen nam geen genoegen met slechts een punt en ging in het restant op zoek naar de winnende treffer. De Friezen slaagden er echter niet om in die te vinden en hebben nu al acht competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen. Toch zijn de zorgen voor Heerenveen nog lang niet zo groot als die van ADO, dat in zijn strijd tegen directe degradatie maar heel weinig opschiet met een punt.