Pardew spreekt tweedeling in ADO-selectie tegen

Reacties

ADO Den Haag-trainer Alan Pardew beseft dat het neerzetten van positieve resultaten de enige manier is om zijn criticasters het zwijgen op te leggen.

Pardew spreekt tweedeling in ADO-selectie tegen
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 2
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Voor zover er al sprake was van een schokeffect na de komst van Pardew is dat inmiddels wel uitgewerkt, getuige de recente nederlagen tegen Sparta Rotterdam (4-2) en PSV (0-3). De Engelse trainer kan leven met kritiek op het spel van zijn ploeg, maar stoort zich aan speculaties dat de Engelse aanwinsten en Nederlandse spelers niet zo goed met elkaar kunnen opschieten.

'Dat is teleurstellend en misleidend', meldde Pardew vrijdag tijdens een persconferentie. 'De Engelse en Nederlandse jongens gaan juist goed met elkaar om. Ik weet dat dit soort verhalen wordt beëindigd als we goede resultaten neerzetten.'

Volgens Pardew is het logisch dat hij andere accenten legt. 'Ik heb veel veranderd. Ik ben op zoek naar de goede formule. Er moest ook wel iets veranderen, want voor mijn komst hebben we maar drie wedstrijden gewonnen. Ik vat de kritiek niet persoonlijk op. Het antwoord is duidelijk: resultaten boeken. De spelers en ik zijn vastberaden om dit om te keren.'

Onder leiding van Pardew verzamelde ADO Den Haag in vijf wedstrijden vier punten. Slechts drie clubs presteerden slechter in die periode: Heracles Almelo (drie punten), SC Heerenveen (één punt) en RKC Waalwijk (één punt).

Zaterdagavond gaat ADO Den Haag op bezoek bij SC Heerenveen, waarna op schrikkeldag een thuisduel met Heracles Almelo wacht.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.