Parejo: grootmeester in het vooruitdenken leidt Valencia naar grote hoogtes

Reacties

Dé drijvende kracht achter de opmerkelijke renaissance van Valencia is Dani Parejo. De 29-jarige metronoom van het elftal speelde woensdagavond tegen Real Madrid (2-1) misschien wel zijn beste wedstrijd in de afgelopen maanden.

Parejo: grootmeester in het vooruitdenken leidt Valencia naar grote hoogtes

Bij een stand van 1-0 leidde Parejo met fabuleuze passes de ene na de andere messcherpe counter in. Valencia deed weer denken aan het team dat rond de eeuwwisseling de tegenstanders de nek omdraaide met flitsende uitbraken. Door missers van Rodrigo en Carlos Soler bleef Real Madrid in leven, maar dankzij een rake kopbal van Ezequiel Garay uit een corner gooide Valencia het duel alsnog op slot.

Uiteraard kwam de hoekschop van de voet van Parejo, die woensdag zo'n wedstrijd speelde waarin hij voorkennis leek te hebben. Zoals Martina Hingis in haar beste dagen als tennisster altijd precies de goede hoek gokte in een rally en dus even leek in te breken in de gedachten van haar opponente. Ook Parejo, nota bene een exponent van de jeugdopleiding van Real Madrid, bezit de kwaliteit om steeds twee, drie zetten vooruit te denken.

De krant Marca geeft de bijna dertigjarige Parejo als enige de maximale drie sterren voor zijn glansrol van woensdagavond en ook de lokale media in Valencia zijn laaiend enthousiast over de speler die onlangs zijn rentree maakte in de Spaanse nationale ploeg. Onlangs miste Parejo wegens een schorsing de returnwedstrijd tegen Krasnodar FK in de achtste finale van de Europa League en meteen piepte en kraakte het in de ploeg. Als door een mirakel werd uitschakeling voorkomen. Aanvoerder Parejo bepaalt de hartslag van Valencia.

Dani Parejo zag deze competitie 939 passes op de helft van de tegenstander aankomen. Alleen Ivan Rakitic, Lionel Messi, Jordi Alba, Sergio Busquets, Toni Kroos en Luka Modric overleggen betere statistieken.
Dani Parejo zag deze competitie 939 passes op de helft van de tegenstander aankomen. Alleen Ivan Rakitic, Lionel Messi, Jordi Alba, Sergio Busquets, Toni Kroos en Luka Modric overleggen betere statistieken.

De lovende recensies zijn nogal een verschil met de kritiek die Parejo afgelopen najaar ten deel viel. De middenvelder had zich zoveel voorgesteld van de Champions League-campagne, maar speelde in enkele duels een ongelukkige rol. Door zijn flegmatieke voorkomen is Parejo ook een makkelijk slachtoffer. Woensdag ging de clubman - Parejo speelt inmiddels al sinds 2011 voor Valencia en verlengde in februari zijn contract - echter voorop in de strijd. Niet alleen met zijn spel in balbezit, maar ook met onder meer een cruciale sliding voordat Gareth Bale kon uithalen bij de gevaarlijke stand van 1-0.

In La Liga maakte Valencia lange tijd furore als remisekoning. Waar de leiding van Los Che in het verleden meteen de trainer wegstuurde in tijden van sportieve malaise, werd nu het vertrouwen behouden in Marcelino.

Mede door de weergaloze Parejo betaalt de trainer dat vertrouwen met klinkende munt terug. De ploeg uit de sinaasappelstad bereikte de finale in het Copa del Rey-toernooi, staat dus in de kwartfinale van de Europa League en is weer helemaal terug in de race om de Champions League-tickets. Een Parejo in de vorm van woensdagavond hoort ook thuis op het hoogste niveau.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
7
Espanyol
38
14
11
13
48-50
-2
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.