Real Madrid voor het eerst onderuit na terugkeer Zidane

Reacties

Als Real Madrid nog een sprankje hoop had op de titel, zal die hoop na woensdagavond wel vervlogen zijn. De Koninklijke verloor voor het eerst sinds de terugkeer van trainer Zinédine Zidane.

Real Madrid voor het eerst onderuit na terugkeer Zidane
Valencia
Valencia
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Zidane werd een halve maand geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen Santiago Solari, maar door de interlandperiode in maart speelde Real Madrid dit seizoen nog maar twee wedstrijden onder Zidane. Die werden wel winnend afgesloten, tegen Celta de Vigo (2-0) en Huesca (3-2).

In Estadio Mestalla speelde Real Madrid zijn eerste uitwedstrijd onder de teruggekeerde Zidane. De Fransman liet tegen Valencia Marcelo weer starten, ook Marco Asensio had een basisplaats.

Valencia, dat na een matige eerste seizoenshelft opgekrabbeld is, hield Real Madrid aardig in toom. De thuisclub zag Getafe voor de derde keer op rij punten verspelen in La Liga en daardoor zou een driepunter een volgende stap richting die belangrijke vierde plek betekenen.

Na ruim een half uur kwam Valencia op voorsprong tegen de Madrilenen. Gonçalo Guedes had weinig tijd nodig in de zestien en zijn schot eindigde achter de uitgestoken hand van keeper Keylor Navas.

Real Madrid ging in de tweede helft veel opportunistischer spelen, zo meldde Sergio Ramos zich steeds vaker rond het vijandelijke strafschopgebied. Dit leverde veel ruimte op voor Valencia, maar de thuisclub profiteerde daar niet van.

In een wanhoopspoging bracht Zidane zowel Isco als Gareth Bale in, maar zeven minuten voor tijd besliste Valencia de wedstrijd. Uitgerekend Ezequiel Garay, voorheen speler van Real Madrid, kopte binnen na een hoekschop: 2-0. Karim Benzema zorgde diep in de extra tijd voor een kleine pleister op de wond door de 2-1 binnen te koppen.

Door de nederlaag staat Real Madrid liefst dertien punten achter op koploper Barcelona. Met nog acht wedstrijden te gaan in La Liga is die kloof nagenoeg onoverbrugbaar. Valencia staat na de overwinning nog maar één punt achter op nummer vier Getafe. De eerste vier teams van La Liga gaan rechtstreeks de groepsfase van de Champions League in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.