PAOK ageert fel tegen 'volgend sprookje uit koker Olympiakos'

Reacties

Het duel PAOK – Xanthi wordt zaterdag zonder enige twijfel onder vergrootglas gespeeld, als het al wordt gespeeld. Olympiakos Piraeus heeft met een verzoek tot uitstel het vuurtje opgestookt.

PAOK ageert fel tegen 'volgend sprookje uit koker Olympiakos'
© Pro Shots

'Het is een ridicuul verhaal, een sprookje dat uit de boezem van Olympiakos komt', klinkt het in een fel statement van PAOK. 'Om snel een einde te maken aan deze nonsens kunnen we zeggen dat Savvidis absoluut niets te maken heeft met Xanthi.'

De officiële verklaring komt na de berichtgeving van de Griekse zender ONE over de illegale banden tussen PAOK-voorzitter Ivan Savvidis (foto) en Xanthi. Olympiakos legde op basis daarvan zelfs een verzoek neer bij staatsecretaris Lefgteris Avgenakis en de Super League om de wedstrijd tussen PAOK en Xanthi van zaterdag uit te stellen.

In Griekenland is het verboden om twee clubs in bezit te hebben of banden te hebben. Juist dat wordt Savvidis verweten. Volgens Olympiakos is er zodoende voldoende aanleiding voor zorgen over de integriteit en de betrouwbaarheid van de competitie.

De vermeende banden van Savvidis komen niet uit de lucht vallen. In 2018 heeft zijn neef Ioannis Kalpazidis voor een bedrag van tien miljoen euro de accommodatie van Xanthi gekocht. Bovendien is Xanthi-bestuurslid Nikolas Xalavazis president van het familiebedrijf van Savvidis.

Een officiële band is er niet. Christos Panopoulos en Aristeidis Pialoglou zijn volgens het Griekse Super League-verband de eigenaren van Xanthi. Alleen het is de vraag welke invloed Savvidis heeft via de andere weg.

PAOK heeft de insinuaties resoluut van de hand gewezen. Inmiddels wordt ook gekeken naar eventuele gerechtelijke stappen tegen deze 'professionele leugenaars'. De club verwacht dat de staatsecretaris het verhaal beoordeelt als 'volgend sprookje uit de koker van Olympiakos'. De beschuldigingen komen ook niet helemaal uit een onverdachte hoek. ONE is namelijk van Vangelis Marinakis, de eigenaar van Olympiakos.

Savvidis kwam in het verleden vaker in het nieuws. Zo kwam hij in maart 2018 met een pistool het veld op na een bestorming van boze PAOK-fans na een afgekeurde treffer. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.