Panna-voetballers ergeren De Haan, Milik heeft rare cijfers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Panna-voetballers ergeren De Haan, Milik heeft rare cijfers

• Een incident in de wedstrijd tussen Norwich City en Arsenal had volgens Arsène Wenger fatale gevolgen kunnen hebben voor Alexis Sánchez. 'Het is gevaarlijk om een camera vlak naast het veld te hebben. Hij had wel dood kunnen zijn', doelde de Arsenal-manager op een duw die Norwich-verdediger Ryan Bennett uitdeelde aan Sánchez. Hierdoor belandde de Chileen in een gat dat nodig was voor de camera.

Wenger voegde toe. 'Hij had hem geen zet hoeven geven, maar vooral die camerapositie was bijzonder gevaarlijk.' Sánchez landde ongelukkig, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Bennett bepleitte direct na het duel zijn onschuld op Twitter. 'Ik probeerde gewoon te remmen en het was niet mijn intentie om Sánchez te duwen.' (BBC)

'Wij zijn allemaal panna-voetballers geworden. Iedereen doet rare dingen met de bal. Het is hartstikke leuk hoor, dat de linksback ook een leuke sleepbeweging kan maken. Maar het schiet niet op.'
Volgens Foppe de Haan hebben Nederlandse voetballers te kampen met een gebrek aan basistechniek. De trainer van SC Heerenveen heeft meer bedenkingen bij onze opleidingen. 'Ik vind dat we in Nederland veel te jong beginnen met opleiden. Bij Ajax al vanaf zes jaar. Veel te jong! Laat kinderen nou eerst eens gewoon vrijuit voetballen, zonder al te veel coaching.' (AD)

Anthony Martial viert vandaag zijn twintigste verjaardag. Genoeg reden voor de Franse voetbalbond om de mooiste acties in zijn interlandcarrière op een rijtje te zetten. De aanvaller van Manchester United komt om 16.00 uur in actie tegen West Ham United, dat op bezoek komt op Old Trafford.

'Ik heb dit seizoen bij Ajax negen goals en negen assists. Voor een spits zijn dat best rare cijfers. Van een spits verwacht je bij negen goals twee of drie assists.'
• Het valt Ajax-spits Arek Milik op dat hij bijzondere statistieken heeft. De Pool ziet in de cijfers het bewijs dat hij niet zelfzuchtig is. 'Ik speel gewoon af als iemand er beter voorstaat. Het gaat uiteindelijk om het team, niet alleen om mijn doelpunten.' (Het Parool)

Het doelpunt dat Renato Sanches vrijdag maakte tegen Académica mag er zeker wezen. Vanaf dertig meter knalt de Benfica-speler raak in de kruising. Onthoud dus de naam van deze achttienjarige Portugees.

• Ook Paris Saint-Germain kwam vrijdag al in actie. Zlatan Ibrahimovic was opnieuw de gevierde man door twee keer te scoren. De Zweedse sterspeler maakte vervolgens een jeugdige fan dolgelukkig door met de hulp van een beveiliger zijn shirt weg te geven. Een mooi gebaar van Ibrahimovic!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.