'Paniek in Barcelona: Laporta zoekt ineens talloze miljoenen'

Reacties

De plannen van de kersvers verkozen Barcelona-voorzitter Joan Laporta moeten mogelijk op de schop. Het Catalaanse El Periodico meldt dat de in principe terugkerende preses mogelijk niet kan voldoen aan de eisen die zijn gesteld aan een garantstelling, waardoor zijn terugkeer op het Catalaanse pluche onzeker is.

'Paniek in Barcelona: Laporta zoekt ineens talloze miljoenen'

Om daadwerkelijk terug te kunnen keren als Barcelona-voorzitter moet Laporta uiteindelijk een garantstelling van 124,6 miljoen euro kunnen overleggen. Tegenvaller is dat het energiebedrijf Audax Renovables, waarvan Laporta hoopte dat het via een bepaalde constructie zeventig miljoen euro in die pot kon inleggen, zich teruggetrokken lijkt te hebben.

Daardoor is Laporta met spoed op zoek naar talloze miljoenen, de deadline ligt immers op woensdag. Hij zou daarvoor wel weer meer ijzers in het vuur hebben.

Volgens de statuten moet Laporta binnen tien dagen na zijn verkiezing bewijs  kunnen leveren van die garantstelling, die weer via een percentage gebaseerd is op de financiële cijfers van Barcelona zelf. Blijft Laporta in gebreke, dan zou het zelfs tot nieuwe verkiezingen kunnen komen.

Voldoet hij wel aan de eisen, dan zal hij woensdag om 18.00 uur bij een feestelijke ceremonie al 'ingehuldigd' kunnen worden. Maar of het zover komt, lijkt dus nog even de vraag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.