Palermo zorgt voor rel met thuishouden Hiljemark

Reacties

Palermo heeft zich de woede van Zweden op de hals gehaald. De Italiaanse club weigert Oscar Hiljemark en Robin Quaison af te staan aan de Scandinaviërs.

Palermo zorgt voor rel met thuishouden Hiljemark

Bondscoach Eric Hamrén van Zweden riep Hiljemark en Quaison op vanwege blessures van Marcus Berg en Jimmy Durmaz, maar kreeg nul op het rekest in Italië. Palermo wees koppig naar het reglement van de FIFA, waarin staat dat spelers vijftien dagen vóór een interland op de hoogte gesteld moeten worden. Hiljemark en Quaison behoorden wel tot de voorselectie van Zweden, maar vielen daarna af.

'Die jongens wilden heel graag komen, maar ze willen niets tegen de wensen van hun werkgever doen. Dit is heel droevig', reageerde Hamrén. International Albin Ekdal, die lang in de Serie A speelde, vindt de beslissing van Palermo schandalig: 'In Italië is de president van Palermo (Maurizio Zamparini, red.) berucht door dit soort dingen. Hij denkt alleen aan zichzelf en straft daarmee zijn spelers.'

Zweden had Quaison en ex-PSV'er Hiljemark goed kunnen gebruiken. Het Scandinavische land strijdt met Rusland om plek twee in Groep G van de EK-kwalificatiereeks. Zweden staat met een thuiswedstrijd tegen Moldavië voor de boeg derde met vijftien punten. Rusland ontvangt Montenegro en heeft twee punten meer dan Zweden.

Palermo nam Hiljemark (23) afgelopen zomer over van PSV. De middenvelder kende een sterk begin in de Serie A en maakte in zeven duels drie doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.