Özyakup hekelt gedrag oude vriend Van Persie

Reacties

Besiktas heeft geen goed woord over voor het gedrag van Fenerbahçe-matchwinner Robin van Persie in de verhitte bekerconfrontatie (0-1). Oguzhan Özyakup schrok van het 'ware gezicht' van zijn oude vriend.

Özyakup hekelt gedrag oude vriend Van Persie

Van Persie had zondag een hoofdrol in de bekerkraker tegen Besiktas, niet alleen vanwege zijn doelpunt maar ook vanwege zijn provocaties. De aanvaller van Fenerbahçe werd theater verweten bij de rode kaart voor Dusko Tosic. Ook was zijn juichen reden voor ongenoegen.

'Ik heb veel te zeggen over de incidenten op het veld. Maar ik hou die voor me', zei Özyakup na afloop tegen Turkse media. 'Eén ding wil ik wel zeggen. Ik was zeer goed bevriend met een zekere speler op het veld. Dat is nu veranderd. Soms zie je op het veld het ware gezicht van een speler.'

De aanvoerder van Besiktas refereerde daarbij aan Van Persie, met wie hij in hun gezamenlijke tijd bij Arsenal goed bevriend raakte. Op het veld was van een warme vriendschap tussen de twee in Nederland geboren spelers weinig te merken. Na de enige treffer van de avond vierde Van Persie zijn feestje voor de neus van Özyakup, die daarbij ook nog wat woorden van de Fenerbahçe-aanvaller kreeg toegeworpen.  

Van Persie zelf had genoten, zo vertelde hij op de website van zijn club. 'Ik heb dit soort wedstrijden gewonnen en verloren. Maar ik heb altijd genoten van deze grote wedstrijden. Iedere grote speler wil in topwedstrijden spelen, het zijn duels vol emoties. Soms krijgt de emotie de overhand. Dat kennen we allemaal. Volgens mij was het geen probleem. Sommige avonden zijn top, en dit was een van de avonden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.