Özyakup debuteert, Wenger betreurt late wissel Ryo

Oğuzhan Özyakup (18) heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Arsenal. Het Nederlandse talent zette zijn eerste optreden luister bij met een assist. Ook voormalig Feyenoord-aanvaller Ryo Miyaichi kreeg speeltijd van Arsène Wenger bij de 3-1 overwinning op Shrewsbury Town (Carling Cup).

Özyakup debuteert, Wenger betreurt late wissel Ryo

Zoals gewoonlijk trad Arsenal met een B-ploeg aan in het tweede bekertoernooi van Engeland. Zonder Robin van Persie kwam de ploeg op achterstand. Kieran Gibbs en Alex Oxlaide-Chamberlain draaiden die score om. Het slotakkoord was voor Yossi Benayoun, die op aangeven van Özyakup de eindstand op 3-1 bepaalde.

Özyakup tekende in 2008 een contract bij Arsenal. De middenvelder, tevens jeugdinternational, maakte deel uit van de jeugdopleiding van AZ.

Wenger was in de aanloop naar het treffen nog uiterst positief over Ryo, maar gunde de Japanner slechts een korte invalbeurt (achttien minuten). 'Hij deed het goed toen hij erin kwam', blikt Wenger terug op de invalbeurt van de voormalige Feyenoorder. 'Helaas heeft hij niet lang genoeg kunnen spelen om te laten zien wat hij kan. Hij zal in de toekomst meer kansen krijgen.'

Van Persie, die rust kreeg, was voor het duel al even positief over Ryo. 'Ik denk dat hij een fantastische jongen is. Aan alles kun je zien dat hij plezier uitstraalt. Ik weet honderd procent zeker dat hij een lange en mooie loopbaan bij Arsenal tegemoet gaat. Niet in het minst omdat hij een publieksfavoriet is.'

Overige duelsArsenal was niet de enige topploeg die in actie kwam dinsdag. Manchester United won door Ryan Giggs en Michael Owen (2) met 0-3 bij Leeds United, terwijl Stoke City na strafschoppen won van Tottenham Hotspur. Rafael van der Vaart maakte de spannende apotheose niet mee, hij werd na een uur gewisseld.

Dorus de Vries deed het goed bij Wolverhampton Wanderers. De doelman die het moet doen met optredens in de bekertoernooien hield tegen Milwall de nul (5-0). Trainer Steve McClaren verloor met Nottingham Forest nipt van Newcastle United (3-4). Bij The Magpies kreeg Tim Krul rust. Aston Villa en Blackburn Rovers wonnen respectievelijk met 2-0 en 3-2 van Bolton Wanderers en Leyton Orient.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's