Özil is blij dat hij vrienden in Turkije heeft geholpen

Met een droge harde knal gaf Mesut Özil namens Duitsland tegen België de opmaat voor een 3-1 zege. Daardoor plaatste Turkije, waar de ouders van de Real Madrid-middenvelder vandaan komen, zich voor de play-offs in de EK-kwalificatie. Daarnaast verscheen een opvallend bericht over de spelverdeler in de Spaanse media.

Özil is blij dat hij vrienden in Turkije heeft geholpen

'Ik ben heel trots dat ik erin ben geslaagd om mijn belofte na te komen die ik maakte aan veel vrienden die spelen voor Turkije', liet Özil weten na de ontmoeting met De Rode Duivels. 'Nu is het ons doel om de Europese titel naar Duitsland te brengen. De tijd is gekomen voor Duitsland om weer Europees Kampioen te zijn. Als we zo doorgaan als nu zit dat er zeker in.'

In de Spaanse media zijn ze echter met compleet andere dingen bezig met betrekking tot Özil. El Mundo Deportivo weet te melden dat de middenvelder zich zorgen maakt om de hervonden vorm van Kaká en wel eens zijn basisplaats kwijt zou kunnen raken bij Real Madrid. De Spaanse krant meldt tevens dat er binnen de technische staf onvrede heerst over de begaafde middenvelder omdat hij beter speelt in de nationale ploeg van Duitsland dan voor De Koninklijke.

De krant viste, om de onvrede van Özil bij Real te versterken, nog twee oude koeien uit de sloot. In 2009 liet Özil - toen nog speler van Werder Bremen - weten aan Bild dat het zijn droom was om ooit voor Barcelona te spelen. Ook dat wordt hem verweten binnen de muren van Santiago Bernabéu.

Daarnaast werd de vader van Özil geciteerd. 'Mijn zoon loopt tussen twaalf en veertien kilometer per wedstrijd', meende pa Özil. 'Hij moet de bal bij de verdediging ophalen en hem dan vervolgens bezorgen bij de aanvallers. Dat vreet energie. Als je dan kijkt hoe Barcelona speelt: die hebben tien spelers die werken voor Lionel Messi. Bij Real draagt Mesut hetzelfde rugnummer 10 maar niemand wil voor hem werken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's