Arsenal heeft woensdagavond zijn derde Premier League-zege op rij geboekt. Mesut Özil was de grote man bij The Gunners. Southampton was tegelijkertijd te sterk voor Fulham.

Arsenal
Arsenal
5 - 1
AFC Bournemouth

Arsenal won vier van zijn laatste Premier League-duels en begon dus met veel vertrouwen aan de clash met Bournemouth. Manager Unai Emery had weer eens een plaatsje ingeruimd voor Özil in zijn basiself en die keuze pakte uitstekend uit. De Duitser opende al in de vierde minuut de score met een stiftje na een uitstekende pass van Sead Kolasinac: 1-0.

In de 27ste minuut was Özil de aangever bij de 2-0. De middenvelder combineerde na slordig balverlies van de bezoekers fraai met Henrikh Mkhitaryan en de Armeniër maakte het af. Arsenal zat zo al vroeg op rozen, maar sneed zichzelf in de vingers. Matéo Guendouzi ging in zijn eigen strafschopgebied in de fout; de jonge Fransman liet zich aftroeven door Dan Gosling, die Lys Mousset in staat stelde simpel te scoren: 2-1.

The Cherries waren zo toch weer terug in de wedstrijd, maar drie minuten na rust maakte Arsenal een einde aan die illusies. Laurent Koscielny maakte alweer zijn derde treffer van het kalenderjaar: 3-1. De Londenaren konden zo in de tweede helft verder werken aan het doelsaldo. Dat gebeurde via Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette, die na ruim een uur was ingevallen.

Arsenal beleefde zo een heerlijke avond en deed uitstekende zaken in de strijd om de Champions League-tickets. De ploeg van Emery kreeg namelijk goed nieuws uit West-Londen, waar Chelsea te sterk was voor Tottenham Hotspur. Arsenal loopt in vijf dagen tijd zo zes punten in op de grote rivaal.

Southampton
Southampton
2 - 0
Fulham
Fulham

Fulham-manager Claudio Ranieri kon wel een overwinning gebruiken, maar dat zat er op bezoek bij Southampton eigenlijk geen moment in voor The Cottagers. Bij rust stond de thuisploeg namelijk al met 2-0 voor. Oriol Romeu opende in de 23ste minuut de score met een schot na een afgeslagen corner en James Ward-Prowse verdubbelde de voorsprong van Southampton met een intikker uit de rebound.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord in St. Mary's. Southampton boekte daardoor zijn eerste zege sinds ruim een maand. The Saints verlaten zo de degradatieplaatsen. De problemen voor Fulham zijn een stuk groter, de ploeg van Ranieri staat negentiende.