Chelsea imponeert na keeperssoap in kraker tegen Spurs

Chelsea heeft na de bizarre keeperssoap in de verloren League Cup-finale tegen Manchester City een zeer fraaie overwinning geboekt op Tottenham Hotspur. Mede dankzij een zeer lullig eigen doelpunt van Kieran Trippier kreeg Spurs een nieuwe gevoelige tik in de Engelse titelstrijd.

Chelsea
Chelsea
2 - 0
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur wilde zich op Stamford Bridge revancheren voor de frustrerende avond tegen Burnley, afgelopen zaterdag. Spurs verloor met 2-1, tot grote frustratie van manager Mauricio Pochettino. De Argentijn vond dat zijn team tegen 'mindere' tegenstanders niet dezelfde energie op kon brengen als in topwedstrijden. Om die reden maakte Pochettino zich minder zorgen om het topduel met Chelsea.

Bij Chelsea mocht Willy Caballero opdraven. Maurizio Sarri passeerde Kepa Arrizabalaga na het 'misverstand' in de finale van de League Cup. Het duurde even voordat Caballero zich mocht onderscheiden. Zijn landgenoot Gonzalo Higuaín zorgde namelijk aan de andere kant van het veld voor de eerste kansen van de wedstrijd. Na zes minuten stond de paal al een treffer van de Argentijnse spits in de weg, waarna hij een kwartiertje later een nieuwe doelpoging waagde.

Waar Chelsea verzuimde de score te openen, was Spurs aan de andere kant ook een aantal keren zeer dicht bij een openingstreffer. Dichterbij dan Harry Winks kwam niemand. De 23-jarige Engelsman haalde magnifiek uit, maar zijn schot eindigde op de lat. De rust werd zodoende gehouden bij een ongewijzigde stand.

De doelpuntendroogte hield in de tweede helft niet heel lang aan. Twaalf minuten na het eerste fluitsignaal was het Pedro die Toby Alderweireld dol draaide en de bal tussen de benen van Hugo Lloris tegen het net schoot: 1-0.

Hoewel de marge minimaal was, kwam Chelsea eigenlijk nooit echt meer in de problemen. Zeker niet toen Trippier vlak voor het einde ook nog op zeer knullige wijze de bal terug probeerde te spelen op Lloris. De Franse doelman was echter al uit zijn doel gekomen en dus hobbelde de bal het net in. De eindstand werd daarmee bepaald op 2-0.

Crystal Palace
1 - 3
Manchester United

Manchester United is sinds de komst van Ole Gunnar Solskjaer in december onklopbaar in de Premier League. In de Champions League verloren The Red Devils met 0-2 van Paris Saint-Germain, maar in de Engelse competitie werd er naast gelijke spelen tegen Burnley en Liverpool acht keer gewonnen.

Daar kwam in Londen woensdagavond een negende overwinning bij. De Noorse manager had Romelu Lukaku in de spits geposteerd en via de Belg kwam Manchester United na ruim een uur op 0-1. Nadat Luke Shaw langs de linkerflank was opgerukt, was het Lukaku die met zijn rechterbeen de bal in de verre hoek krulde.

Met die goal zorgde de 25-jarige spits ervoor dat hij voor het zevende seizoen op rij minstens tien goals maakt in de Premier League. Een fraaie statistiek, waar hij in de tweede helft nog een schepje bovenop deed. Een hoekschop van Ashley Young kwam via meerdere United-spelers bij Lukaku terecht en de Belg werkte de bal op atletische wijze achter Crystal Palace-doelman Vicente Guaita: 0-2.

Manchester United leek in één rechte lijn op een nieuwe driepunter af te gaan, maar via een goal van Joel Ward in de 66ste minuut maakte Crystal Palace het toch nog spannend. Aan alle spanning werd vlak voor tijd een einde gemaakt door Young, die daarmee een nieuwe driepunter veiligstelde voor Solskjaer.