Özil en Kolasinac missen door veiligheidsredenen competitiestart

Reacties

Mesut Özil en Sead Kolasinac zijn zondag niet van de partij, wanneer Arsenal het seizoen in de Premier League begint met een uitwedstrijd bij Newcastle United. Het duo moet de trip naar het noorden van Engeland vanwege 'verdere beveiligingsincidenten' laten schieten.

Özil en Kolasinac missen door veiligheidsredenen competitiestart

Twee weken geleden kwamen Özil en Kolasinac in het nieuws, toen de Arsenal-spelers het slachtoffer werden van een poging tot een gewapende overval. Özil en Kolasinac zaten in Noord-Londen in de auto van eerstgenoemde en gewapende motorrijders zorgden ervoor dat de middenvelder moest stoppen. De overvallers droegen een groot mes bij zich, maar Kolasinac kende geen angst en joeg de criminelen met zijn blote vuisten weg.

Het incident werd gefilmd door een beveiligingscamera en de beelden verschenen op social media. De heldendaad van Kolasinac bleef zo niet onopgemerkt. Een woordvoerder van Arsenal liet direct na het incident weten dat Özil en Kolasinac ongedeerd waren en laatstgenoemde bevestigde dat met een joviale tweet. Waarom zij nu niet in actie kunnen komen in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, is niet helemaal duidelijk. Arsenal maakt in zijn statement niet bekend wat er wordt bedoeld met de zogenoemde beveiligingsincidenten.

De politie doet onderzoek. 'Het welzijn van de spelers en hun families is altijd onze prioriteit en we hebben deze beslissing genomen na overleg met de spelers en hun zaakwaarnemers', schrijft Arsenal. 'We werken goed samen met de politie en geven de spelers en hun families alle steun. We hopen de spelers zo snel mogelijk weer bij de selectie te kunnen halen. Verder zullen wij geen mededelingen doen over deze zaak.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.