Overzicht play-offs Europa League en promotie/degradatie

Reacties

De finaleronde van de play-offs nadert zijn apotheose. VI zet hieronder op een rijtje waar en wanneer er wordt gestreden om Europees voetbal of een plaats in de Eredivisie.

Overzicht play-offs Europa League en promotie/degradatie

FC Groningen en AZ hielden elkaar donderdagavond in bedwang. Omdat er niet gescoord werd, moet de return van zondag uitsluitsel gaan geven over wie er met het laatste Europa League-ticket aan de haal gaat.

Donderdag 15 mei 20.45 uur: AZ - FC Groningen 0-0
Zondag 18 mei 16.30 uur: FC Groningen - AZ

Doordat Sparta Rotterdam met NEC afrekende (1-0 op Het Kasteel en 1-3 in De Goffert) staat het vast dat er naast kampioen Willem II minimaal één club eveneens van de Jupiler League naar de Eredivisie gaat. Ook in dit tweeluik is het nog spannend, aangezien de ploegen op Het Kasteel met 2-2 besloten.

Donderdag 15 mei 18.45 uur: Sparta Rotterdam - FC Dordrecht 2-2
Zondag 18 mei 14.30 uur: FC Dordrecht - Sparta Rotterdam

Het meest verrassende resultaat werd in Kralingen neergezet. RKC overleefde ternauwernood een clash met De Graafschap (0-1 en 1-1) in de vorige ronde, maar ging nu hard onderuit. De 2-0 nederlaag bij Excelsior leidde tot woede bij trainer Erwin Koeman. Alleen de return van zondag in Waalwijk kan een zeldzame degradatie nu nog voorkomen.

Door de zeer magere prestatie van RKC Waalwijk op bezoek bij Excelsior dreigt de Eredivisie voor het eerst in twaalf jaar weer drie ploegen te zien degraderen. De Waalwijkers zouden zich bij directe degradant Roda JC en het eveneens afgedaalde NEC kunnen voegen. De Nijmegenaren gingen ten onder tegen Sparta Rotterdam, dat nu nog strijdt tegen FC Dordrecht om een Eredivisieticket.

In 2002 gingen Sparta en FC Den Bosch ten onder in de nacompetitie ten faveure van Excelsior en RBC Roosendaal. FC Zwolle verving na dat seizoen als kampioen het direct gedegradeerde Fortuna Sittard.

Donderdag 15 mei 18.45 uur: Excelsior - RKC Waalwijk 2-0
Zondag 18 mei 12.30 uur: RKC Waalwijk - Excelsior

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.